Ammatilliset perustutkinnot

Hevostalouden perustutkinto | ravikoulu

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto, paikassa Kaustinen
Pituus
Noin 1 vuosi
Pituus
Noin 1 vuosi
Kaipaatko lisätietoja? Kysy lisää 👍

Hevostalouden perustutkinto | ravikoulu

ravihevonen ja ratsastaja

Koulutuksessa on tavoitteena hankkia osaamista ravihevosten hoitamisesta, valmentamisesta, terveydenhoidosta ja ravitallilla työskentelemisestä. Opit soveltamaan erilaisia valmennusmenetelmiä, käyttämään erilaisia lisävarusteita ja valjastamaan ravihevosen valmennus- ja kilpavaljastukseen. Opit toimimaan hevostenhoitajana ravikilpailupaikalla ja kilpailumatkalla.

Sinulla on mahdollisuus ottaa tietyille lähijaksoille mukaan oma ravihevonen, jolle laaditaan valmennus-, ruokinta-, terveydenhoito ja lihashuoltosuunnitelma. Hevosen kanssa edistymistä seurataan opintojen ajan.

Opintojen aikana perehdytään urheiluhevosen rakenteeseen, kengitykseen ja valmennusalustojen merkitykseen hevosen terveydelle, urheiluhevosen valmennukseen ja ruokinnan suunnitteluun sekä varsan opettamiseen ravihevoseksi.

Teemme yhteistyötä useiden eri ammattilaisten, kuten valmentajien, eläinlääkäreiden ja hevoshierojien kanssa. Lähes joka lähijaksolla on jokin teema, jossa luennoimassa on oman alansa huippuammattilainen.

Sisältö

Koulutuksessa opit:

 • Hoitamaan ravihevosta kotona ja kilpailuissa
 • Arvioimaan hevosen kengitystarpeen sekä irrottamaan ja kiinnittämään kengän
 • Suunnittelemaan urheiluhevosen ruokintaa
 • Laatimaan valmennussuunnitelman ravihevoselle
 • Huolehtimaan urheiluhevosen terveydenhoidosta
 • Arvioimaan rakenteen, kengityksen ja valmennusalustojen merkityksen hevosen terveydelle
 •  Toimimaan avustajana varsanopetuksessa

  Koulutuksessa suoritetaan Hevostalouden perustutkinnon osat:
  Ravihevosten hoitaminen 20 osp
  Kilpahevosten hoitaminen ja ravitallilla työskenteleminen 40 osp

  Lisäksi halutessasi voit suorittaa valinnaisia tutkinnon osia

Koulutus sisältää lähiopetusta noin 3 pv/kuukausi sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista, ohjattua itsenäistä harjoittelua ja verkko-opiskelua ja itsenäistä tiedonhakua. Koulutus kestää noin vuoden.

Opintojen alussa sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa huomioidaan sinulla jo oleva osaaminen, esim. työssä tai aiemmissa opinnoissa hankittu osaaminen. Opintojen sisältö, toteutustapa ja arvioitu kesto tarkentuvat HOKS-suunnitelman laadinnan yhteydessä.

Kiinnostuitko koulutuksesta?

Jos haluat lisätietoa aiheesta Hevostalouden perustutkinto | ravikoulu, voit täyttää alta löytyvän yhteydenottolomakkeen. Kysymyksesi lähetetään suoraan oppilaitokselle.

Hakeminen

Koulutus on tarkoitettu raviurheilun parissa työskentelemisestä kiinnostuneille.

Hakeutujilta edellytämme aiempaa kokemusta ravihevosista koulutuksen, harrastustoiminnan tai työkokemuksen kautta. Mikäli sinulla ei ole riittävää kokemusta hevosalalta, hakeudu ensin Hevostalouden perustutkinnon osat, monipuoliset hevostaidot -koulutukseen, jossa voit hankkia tarvittavan osaamisen.

Tutkinto / todistus

Hevostalouden perustutkinto, hevostenhoitaja

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää koulutuksesta Hevostalouden perustutkinto | ravikoulu? Täytä yhteystietosi, niin oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä.

reCAPTCHA logo Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja Googlen tietosuojakäytäntö ja käyttöehdot ovat voimassa.
Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Närvilänkatu 8
67100 Kokkola

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto

Keski-Pohjanmaan ammattiopisto järjestää ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella ja Perhossa. Koulutustarjonta muodostuu ammatillisesta peruskoulutuksesta sekä ammatilliseen koulutukseen ohjaavista ja valmistavista opinnoista. Kpedussa opiskelijalla on lukuisia eri tapoja saavuttaa sellainen ammattiosaaminen,jolla oikeasti pärjää työelämässä. Valittavana on valtava...

Lue lisää oppilaitoksesta Keski-Pohjanmaan ammattiopisto ja katso koulutustarjonta täältä

Sponsoroitu