Sivuston käyttötapa: Mobiili
Näyttää 1-20 koulutusta 23 tuloksesta
Näyttää 1-20 koulutusta 23 tuloksesta
12

Agrologikoulutus

Agrologi on maatalousalan ammattikorkeakoulututkinnon suorittanut henkilö.  Agrologikoulutus kestää noin neljä vuotta, ja opintoja on tarjolla useissa ammattikorkeakouluissa ympäri Suomea. Opinnot sisältävät perus-, ammatti- ja erikoistumisopintoja, harjoittelun ja opinnäytetyön.

Agrologit työskentelevät vaihtelevissa maaseutuelinkeinojen tehtävissä alan asiantuntijoina ja kehittäjinä. Agrologikoulutuksessa pyritään vastaamaan ammatin vaatimuksiin, vahvistamalla kykyjä ja valmiuksia kohdata ja ymmärtää maaseudun muutokset ja haasteet.

Maatalousalan työtehtävissä tarvitaan laajasti niin kasvi-, kotieläin-, kuin metsätuotannon tuntemusta sekä ymmärrystä maatalousteknologiasta ja maaseudun yritystoiminnasta. Agrologikoulutus valmistaa näin laajaan asiantuntijuuteen, vahvistaen samalla opiskelijan viestintä ja vuorovaikutustaitoja sekä suunnittelu-, organisointi-, ja ongelmanratkaisukykyjä.

Agrologi työelämässä

Agrologi hallitsee maataloustuotannon perustat, maatilatyöt sekä maaseudun yritystoiminnan periaatteet. Agrologilla on vahva maataloudellinen ammattitaito, ja hän pystyy toimimaan vaativissa ja kansainvälisissäkin suunnittelu-, hallinto- ja kehitystehtävissä.

Agrologi voi työskennellä esimerkiksi maaseutukeskuksissa, valtionhallinnossa, teollisuudessa, liike-elämässä tai yrittäjinä erilaisissa maatalouselinkeinojen työtehtävissä. Ammattinimikkeitä agrologeille on mm. maaseutuneuvoja, myyntipäälikkö, maanviljeliä, projektipäälikkö, ympäristötarkastaja sekä tilanhoitaja. Työ voi vaihdella itsenäisestä työnteosta ryhmätöihin, ja tehtävästä riippuen työhön voi kuulua asiakaskäyntejä- ja palvelua. Maatalousyrittäjinä työajat voivat luonnollisesti olla liukuvia ja vaihtelevia.

Maaseutuala työllistää yrittäjyyden kautta, sekä välillisesti esimerkiksi elintarvike- ja kaupanalan kautta. Jatkossa työllisyystarve kasvaa vanhempien ikäluokkien jäädessä eläkkeelle sekä kotimaisen elintarviketuotannon ja maaseudun ylläpidon myötä.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: ammattinetti.fi, Hämeen ammattikorkeakoulu, Savonia-ammattikorkeakoulu

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!