🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Opiskelu Haminassa

Historiaa huokuva Hamina

Suomenlahden rannalla sijaitsevasta Haminasta löydät niin keskiaikaisia linnoitusvalleja kuin lukuisia tapahtumia ja aktiviteetteja. Suuntaa opiskelemaan viihtyisään Haminaan!
Näyttää 1-10 koulutusta 10 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana kevään yhteishaussa
Näyttää 1-10 koulutusta 10 tuloksesta

Opiskelu Haminassa

Suomenlahden rannalla sijaitsee ainutlaatuinen Hamina, jonka harvinaisesta ympyräkaavoituksesta on jopa johdettu sanonta ”pää pyörällä kuin Haminan kaupunki”. Runsaan 20 300 asukkaan eloisa ja eteenpäin katsova Hamina on ylpeä menneisyydestään ja historiallisten rakennusten komistama kaupunkiympäristö tarjoaakin loistavat puitteet esimerkiksi historiafestivaalien järjestämiseen.

Haminan historia alkoi vuonna 1653, kun kaupunki perustettiin entisen Vehkalahden paikalle. Kaupungin tuhouduttua Suuressa Pohjan sodassa se rakennettiin 1720-luvulla uudelleen ympyräkaavaiseksi ja sai nimen Fredrikshamn Ruotsin kuninkaan Fredrik I:n mukaan. Suomeksi nimi kääntyi Haminaksi.

Haminan lähinaapurina on Kotkan kaupunki, etäisyys Kotkan ja Haminan välillä on vain 26 kilometriä. Bussi taittaa kaupunkien välisen matkan reilussa puolessa tunnissa. Helsinkiin on Haminasta 150 kilometriä.

Haminan koulutustarjonta

Lukiokoulutuksen historia Haminassa ulottuu vuoteen 1894, jolloin perustettiin Haminan Suomalainen Yhteiskoulu. Nykyään Haminan lukion nimeä kantava lukio toimii Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekamin tiloissa.

Ammatillisista oppilaitoksista Haminan alueella toimii Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto Ekami. Ekamin Haminan kampuksella on tarjolla sekä palvelualojen, turvallisuusalan että tekniikan ja liikenteen alan ammatillista koulutusta.

Vehreässä kartanomiljöössä sijaitsevasta Jamilahden kansanopistosta löytyy sekä yliopiston pääsykokeisiin valmentavia opintolinjoja että taideopintoja. Haminan kansalaisopisto järjestää aikuisille vapaan sivistystyön opetusta sekä lapsille ja nuorille teatteri- ja kuvataiteen perusopetusta.

Asuminen Haminassa

Olipa asuinpaikka missä päin Haminaa tahansa, palvelut ovat lähellä: maaseutukylistäkin pääsee keskustaan muutamassa kymmenessä minuutissa.

Vuokra-asuntoja löytyy lähes jokaisesta kaupunginosasta ja tarjolla on asuntoja niin kerros- kuin rivitaloistakin.

Hamina-Asunnot Oy on kokonaan Haminan kaupungin omistama yhtiö, joka tarjoaa asumispalveluita kaupunkilaisille ja kaupunkiin muuttaville.

Vapaa-ajan aktiviteetit Haminassa 

Hamina yllättää niin innokkaan luontoretkeilijän kuin kulttuuriharrastajankin, sillä seudulta löytyy lukuisia luontopolkuja sekä linnoituspolku, joka kiertää linnoituksessa ja kaupungin historiallisessa keskustassa. Polun varrella voit tutustua Haminan historiaan ja harvinaiseen linnoituskasvillisuuteen. 

Haminassa kulttuurielämyksiä tarjoavat esimerkiksi Haminan teatteri sekä aktiiviset kulttuuriyhdistykset. Ei sovi myöskään unohtaa toinen vuosi järjestettävää kansainvälistä Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalia sekä Hamina Bastionin erilaisia tapahtumia.

Lähteet: hamina.fi; visitkotkahamina.fi;

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!