Näyttää 1-15 koulutusta 15 tuloksesta
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
  • = Mukana 2. asteen yhteishaussa
Näyttää 1-15 koulutusta 15 tuloksesta

Matkailupalvelujen tuottajan koulutus

Matkailupalvelujen tuottajaksi voi opiskella ammattiopistoissa suorittaen matkailualan perustutkinnon matkailupalvelujen osaamisalan. Koulutuksessa opiskellaan matkailualan asiakaspalvelua, hotellin vastaanotossa toimimista sekä matkailupalvelujen tuottamista.

Kuten muihinkin ammatillisiin koulutuksiin myös matkailupalvelujen tuottajaksi voi hakea ympäri vuoden jatkuvassa haussa tai yhteishaussa hakuaikoina. Aloitusajankohdat kannattaa aina tarkistaa oppilaitokselta.

Matkailupalvelujen tuottajan koulutus korostaa liiketoiminnallisia taitoja, kansainvälisyyttä sekä monikulttuurisessa ympäristössä toimimista. Alalla tarvitaan myös kielitaitoa sekä vuorovaikutustaitoja.

Matkailupalvelujen tuottaja työelämässä

Matkailupalvelujen tuottajan koulutus valmistaa hyvin työelämään, sillä opintoihin sisältyy myös työssäoppimista. Matkailupalvelujen tuottajan koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Matkailupalvelujen tuottajat suunnittelevat ja toteuttavat matkailijoille matkailukokemuksia ja -elämyksiä matkailijoiden toiveiden mukaan. Työpaikkana ovat yleensä erilaiset matkailualan yritykset kuten loma- ja matkakeskukset, hiihtokeskukset, elämyspalvelut, retkipalvelut ja majoituspalvelut kuten hotellit tai matkustajalaivat. Matkailupalvelujen tuottaja voi toimia myös alihankkijana tai itsenäisenä yrittäjänä omassa alan yrityksessä.

Työpaikat ovat matkailualalla melko kausiluontoisia eikä kaikkialla riitä töitä, joten voi olla mahdollista, että työn perässä joutuu muuttamaan toiselle paikkakunnalle. Suurimmat keskittymät matkailualan töille löytyvät esimerkiksi Lapista tai pääkaupunkiseudulta, mutta toki työpaikkoja löytyy kaikkialta Suomesta. 

Työn vaatimukset

Työ matkailupalvelujen tuottajana vaatii palvelualttiutta ja vuorovaikutustaitoja. Et saa hätkähtää pitkistä työpäivistä, viikonloppu- tai iltavuoroista etkä hankalista asiakaspalvelutilanteistakaan. Matkailualalla työskentelet usein ulkomaalaisten kanssa, joten kielitaito on tärkeää.

Työ matkailualalla voi olla myös vahvasti sidottuna vuodenaikoihin ja loma-aikoihin. Toisissa työpaikoissa kiirettä riittää kesällä, toisissa taas talvella. Työhön saattaa siis kuulua se, että olet osan vuodesta joutilaana ja osan vuodesta teet paljon töitä.


Palaa sivun alkuun

Lähteet: OSAO, Vamia, Etelä-Kymenlaakson ammattiopisto

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
Vertaile koulutuksia
Työ & palkka

Mitä eri ammatteja on olemassa, ja mitä niissä voi tienata? Entä miten eri aloille voi kouluttautua? 

Tutustu osioon!