Sivuston käyttötapa: Mobiili

Meikkaajan ja maskeeraajan koulutukset

Meikkaajan, maskeeraajan ja meikkaaja-maskeeraajan työ on monipuolista kauneusalan työtä, johon voi kuulua esimerkiksi meikkaamista, bodypaintia sekä erikoisefektien ja kipsitöiden tekemistä. Mikäli hyviä kädentaitoja, tarkkuutta ja luovuutta vaativa ala kiinnostaa, meikkaaja-maskeeraajan koulutus voi olla sinua varten.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä meikkaajan ja maskeeraajan koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-9 yhteensä 9 tulosta
   
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Meikkaaja-maskeeraajan ammattitutkinto
MAKE UP FOR EVER Academy
Ammatilliset oppilaitokset
Helsinki
Koulutuksen pääasiallinen kohderyhmä on meikkaaja-maskeeraajan ammatista kiinnostuneet, jotka pyrkivät luomaan uraa Suomessa tai kansainvälisillä markkinoilla. Tämän kurssin opetussuunnitelma on laadittu...
Make-up artist academy -maskeerauskoulu
Koulutus-Center
         
(7)
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (2)
Make-up artist academy on tunnettu ja arvostettu yksityiskoulu, jossa panostetaan maskeerauksen ja naamioinnin laaja-alaiseen, tehokkaaseen ja käytännönläheiseen opetukseen. Make-up artist...
Maskeerauksen opintolinja
Etelä-Pohjanmaan Opisto
Kansanopistot
Ilmajoki
Luo maailmasta mielenkiintoisempi ja kauniimpi. Opetus kattaa teatterin, tanssin ja elokuvamaailman maskeerauksen sekä kauneus- ja muotialan meikkiopetuksen. Lisäksi paneudutaan kampausten...
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto | Maskeeraus
Stadin aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
Maskeeraajan työ edellyttää taiteellista näkemystä, kädentaitoa ja eri aikakausien sekä muotivirtausten tuntemista. Maskeeraajat työskentelevät  monenlaisissa  työympäristöissä, kuten teattereissa, tv-tuotannoissa, elokuvakuvauksissa,...
Master Program in Professional Makeup Techniques
MAKE UP FOR EVER Academy
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Helsinki
This course is first of its kind in Finland and thus, a true opportunity! The curriculum of the course has...
Kauneus- ja muotimeikkauksen ilta- ja viikonloppukurssi
MAKE UP FOR EVER Academy
Ammatilliset oppilaitokset
Helsinki
Meikkauksen ja maskeerauksen iltakurssille ei vaadita aikaisempaa kokemusta vaan sille voi osallistua kuka tahansa ammattimaisesta meikkauksesta ja maskeerauksesta kiinnostunut. Kurssille...
Hair and Make Up Pro -jatkokoulutus
Fashion Model Agency
Ammatilliset oppilaitokset
Useita (17)
Make Up & Hair Pro meikki- ja kampauskoulutus toimii jatkokoulutuksena stylisteille tai alalle hakeutuville. Koulutus toteutaan iltakoulutuksena, torstaisin klo 18.30–21.30....
Teatterialan ammattitutkinto | maskeeraja
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto
Aikuiskoulutus ja monimuotokoulutus
Savonlinna
Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston järjestämä teatterialan ammattitutkintoon johtava koulutus painottuu  maskeeraukseen . Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille kokonaisvaltainen näkemys maskeerauksen...
Kauneudenhoitoalan koulutus | päivätoteutus
Laurea-ammattikorkeakoulu
Ammattikorkeakoulututkinnot
Vantaa
Estenomina toimit kauneudenhoitoalan kahden suuren osaamisalueen, kosmetiikka-alan liiketoiminnan ja kosmetiikan raaka-ainetietouden asiantuntijana. Kauneudenhoitoalan asiantuntijana tehtävänäsi on edistää alan verkostoitumista ja...
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
Näyttää 1-9 yhteensä 9 tulosta
 

Meikkaaja-maskeeraajan koulutus auttaa toteuttamaan taiteelliset näkemyksesi

Meikkaaja-maskeeraajan ammatissa pääset toteuttamaan itseäsi ja taiteellista näkemystäsi. Ala vaatii luovuutta, ulospäinsuuntautuneisuutta sekä valmiutta oppia uusia tekniikoita. 

Maskeeraajan työhön kuuluu esimerkiksi meikkien, naamiointien sekä erikoisefektien ja kipsitöiden tekemistä. Maskeeraajat työskentelevät mm. teatteri-, televisio- ja elokuvatuotannoissa, kuvauksissa ja näytöksissä.

Ammattiosaamisen lisäksi maskeeraajan työ vaatii hyviä kädentaitoja, taiteellista näkemystä sekä eri aikakausien tyylien tuntemusta.

Maskeeraajan työn vaatimukset

Taiteellisen näkemyksen lisäksi maskeeraajalta edellytetään muototajua, värisilmää, kädentaitoja, tarkkuutta sekä hyvää tuotteiden tuntemusta.

Hyvä yleissivistys on ammatissa etu, ja muotiin painottuvissa työtehtävissä on tunnettava muodin uusimmat virtaukset.

Ammatissa vaaditaan sosiaalisuutta ja hyviä yhteistyötaitoja, sillä työssä toimitaan usein yhteistyössä muiden ihmisten kanssa. Lisäksi on kyettävä sovittelemaan omat näkemykset yhteen muiden taiteellisten näkemysten kanssa sekä toimimaan erilaisten ohjaustyylien mukaisesti.

Työ voi olla paikoitellen hyvinkin kiireistä, ja muuttuviin tilanteiseen on kyettävä reagoimaan nopeasti ja joustavasti. Työssä on lisäksi oltava valmis ahkeroimaan öisin ja viikonloppuisin, projektista riippuen.

Ala vaatii jatkuvaa opiskelua ja halua pysyä perillä uusimmista tuotteista, välineistä ja tekniikoista.

Koska työ on seisomatyötä, vaatii meikkaaja-maskeeraajan työ fyysistä kestävyyttä. 

Maskeeraajan koulutus

Maskeeraajan koulutusta järjestävät sekä ammattioppilaitokset että yksityiset koulutusyritykset.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kauneudenhoitoalan perustutkinnon kosmetologiaan suuntautuen, jolloin tutkintonimike on kosmetologi. Kauneudenhoitoon ja tuoteneuvontaan suuntaututessa tutkintonimike on kosmetiikkaneuvoja.

Perustutkinto voidaan suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona. Oppisopimusopiskelu on käytännönläheistä opetusta, jossa voit koulututtautua uuteen ammattiin tai syventää ammattitaitoasi.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös teatterialan ammattitutkinto maskeeraukseen suuntautuen.

Omaa osaamistaan voi myös laajentaa lyhyemmillä kursseilla tai esimerkiksi ulkomailla. Myös töitä löytyy kansainvälisesti.

Maskeeraaja työelämässä

Maskeeraajan työhön kuuluu maskeerauksen tuottaminen mm. teatterin, television, elokuvan, oopperan ja baletin tuotantoprojekteihin. Maskeeraaja voi työskennellä lisäksi mainos-, muoti- ja lehtikuvauksissa tai muotinäytöksissä.

Maskeeraajan työnkuvaan kuuluu taiteellinen vastuu yhtenä tuotantoprojektin jäsenenä. Maskeerausten on vastattava roolihahmojen roolia ajallisesti, tyylillisesti ja juonellisesti sekä otettava huomioon ohjaustyö, puvustus ja valaistus.

Maskeeraajan työ on hyvin vaihtelevaa, ja työpäivät ovat harvoin keskenään samanlaisia. Työajat vaihtelevat runsaasti ja työpäivä voi jakautua useampaan osaan.

Maskeeraajan tärkimpiä työvälineitä ovat siveltimet, meikkaus- ja hiustarvikkeet, puhdistusaineet, puuterit jne. Työhön sisältyy omista välineistä huolehtiminen ja niiden täydentäminen. Ammattiin kuuluu ilta- ja viikonlopputyötä sekä matkustamista kuvaus- ja näytöspaikoille.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, Maker.fi, Koulutuscenter.com