Suodata
Meikkaaja / Maskeeraaja
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-9 koulutusta 9 tuloksesta
Mainokset

Suositut sijainnit

Opiskelijoiden kokemuksia alalla Meikkaaja / Maskeeraaja

Axxell, Lappfjärds folkhögskola firade 100-årsjubileum 2007. Sedan 1982 är musik- och från 1998 ljudtekniklinjen skolans starka nisch. Linjerna har utbildat flera av dagens ledande artister och aktörer inom området.

Utbildningen är folkhögskoleutbildning och linjerna är antingen ett eller två-åriga och alla kan söka till skolan utan tidigare utbildning och erfarenhet inom branschen.

Från utbildning till arbete - Axxellista ammattiin

Vid Axxell Ekenäs studerar ungefär 400 studerande, såväl unga som vuxna men också studerande med specialla behov. I personalen är vi ca 60 personer.

Axxell Ekenäs var tidigare en del av Yrkesinstitutet Sydväst. Går vi ännu längre bak i historien så var utbildningarna egna enheter ss "hantverksskolan", "sjukvårdsskolan" och "handelsinstitutet".

Axxell City (tidigare Cityfolkhögskolan) ligger i hjärtat av Helsingfors i kulturhuset G18. Om du är intresserad av studier inom media, det skrivna ordet eller konst så har du kommit rätt. Information om våra utbildningar och kurser hittar du här ovan eller titta på en kort promovideo här nedan.

medietekniklinjen lär du dig den professionella tekniken bakom tv- och studio produktioner. Läsåret delas in i två delar.

Medietekniklinjen samarbetar med skolans andra medielinjer (dokumentärfilm och reportage) där medietekniklinjen ansvarar för det tekniska i produktionerna. Till projekt hör bl.a. musikvideo, reportage, dokumentärfilm, chroma key, magasinprogram och en legoanimation.

Meikkaaja-maskeeraajan koulutus auttaa toteuttamaan taiteelliset näkemyksesi

Meikkaaja-maskeeraajan ammatissa pääset toteuttamaan itseäsi ja taiteellista näkemystäsi. Ala vaatii luovuutta, ulospäinsuuntautuneisuutta sekä valmiutta oppia uusia tekniikoita. 

Maskeeraajan työhön kuuluu esimerkiksi meikkien, naamiointien sekä erikoisefektien ja kipsitöiden tekemistä. Maskeeraajat työskentelevät mm. teatteri-, televisio- ja elokuvatuotannoissa, kuvauksissa ja näytöksissä.

Ammattiosaamisen lisäksi maskeeraajan työ vaatii hyviä kädentaitoja, taiteellista näkemystä sekä eri aikakausien tyylien tuntemusta.

Maskeeraajan työn vaatimukset

Taiteellisen näkemyksen lisäksi maskeeraajalta edellytetään muototajua, värisilmää, kädentaitoja, tarkkuutta sekä hyvää tuotteiden tuntemusta.

Hyvä yleissivistys on ammatissa etu, ja muotiin painottuvissa työtehtävissä on tunnettava muodin uusimmat virtaukset.

Ammatissa vaaditaan sosiaalisuutta ja hyviä yhteistyötaitoja, sillä työssä toimitaan usein yhteistyössä muiden ihmisten kanssa. Lisäksi on kyettävä sovittelemaan omat näkemykset yhteen muiden taiteellisten näkemysten kanssa sekä toimimaan erilaisten ohjaustyylien mukaisesti.

Työ voi olla paikoitellen hyvinkin kiireistä, ja muuttuviin tilanteiseen on kyettävä reagoimaan nopeasti ja joustavasti. Työssä on lisäksi oltava valmis ahkeroimaan öisin ja viikonloppuisin, projektista riippuen.

Ala vaatii jatkuvaa opiskelua ja halua pysyä perillä uusimmista tuotteista, välineistä ja tekniikoista.

Koska työ on seisomatyötä, vaatii meikkaaja-maskeeraajan työ fyysistä kestävyyttä. 

Maskeeraajan koulutus

Maskeeraajan koulutusta järjestävät sekä ammattioppilaitokset että yksityiset koulutusyritykset.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kauneudenhoitoalan perustutkinnon kosmetologiaan suuntautuen, jolloin tutkintonimike on kosmetologi. Kauneudenhoitoon ja tuoteneuvontaan suuntaututessa tutkintonimike on kosmetiikkaneuvoja.

Perustutkinto voidaan suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona. Oppisopimusopiskelu on käytännönläheistä opetusta, jossa voit koulututtautua uuteen ammattiin tai syventää ammattitaitoasi.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös teatterialan ammattitutkinto maskeeraukseen suuntautuen.

Omaa osaamistaan voi myös laajentaa lyhyemmillä kursseilla tai esimerkiksi ulkomailla. Myös töitä löytyy kansainvälisesti.

Maskeeraaja työelämässä

Maskeeraajan työhön kuuluu maskeerauksen tuottaminen mm. teatterin, television, elokuvan, oopperan ja baletin tuotantoprojekteihin. Maskeeraaja voi työskennellä lisäksi mainos-, muoti- ja lehtikuvauksissa tai muotinäytöksissä.

Maskeeraajan työnkuvaan kuuluu taiteellinen vastuu yhtenä tuotantoprojektin jäsenenä. Maskeerausten on vastattava roolihahmojen roolia ajallisesti, tyylillisesti ja juonellisesti sekä otettava huomioon ohjaustyö, puvustus ja valaistus.

Maskeeraajan työ on hyvin vaihtelevaa, ja työpäivät ovat harvoin keskenään samanlaisia. Työajat vaihtelevat runsaasti ja työpäivä voi jakautua useampaan osaan.

Maskeeraajan tärkimpiä työvälineitä ovat siveltimet, meikkaus- ja hiustarvikkeet, puhdistusaineet, puuterit jne. Työhön sisältyy omista välineistä huolehtiminen ja niiden täydentäminen. Ammattiin kuuluu ilta- ja viikonlopputyötä sekä matkustamista kuvaus- ja näytöspaikoille.

Maskeeraajan palkka

Suurin osa maskeeraajista toimii itsenäisinä yrittäjinä tai freelancereina. Tällöin yrittäjän tuloa määräytyvät liiketoiminnan kannattavuuden mukaan. Freelancerin palkka määräytyy sopimuksen mukaan tai mahdollisesti tuntipalkkana. 

Palkkaan vaikuttavia asioita ovat koulutus, kokemus, pätevyys sekä mm. se toimiiko maskeeraaja myös kampaajana. Usein saadaan myös ilta-, yö- ja sunnuntailisää.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Tyomarkkinatori.fi, Maker.fi, Koulutuscenter.com