Sivuston käyttötapa: Mobiili

Meikkaajan ja maskeeraajan koulutukset

Meikkaajan, maskeeraajan ja meikkaaja-maskeeraajan työ on monipuolista kauneusalan työtä, johon voi kuulua esimerkiksi meikkaamista, bodypaintia sekä erikoisefektien ja kipsitöiden tekemistä. Mikäli hyviä kädentaitoja, tarkkuutta ja luovuutta vaativa ala kiinnostaa, meikkaaja-maskeeraajan koulutus voi olla sinua varten.

Alla olevasta koulutuslistauksesta voit etsiä meikkaajan ja maskeeraajan koulutuksia. Tutustu koulutusesittelyihin, vertaile oppilaitoksia ja ota yhteyttä kiinnostaviin oppilaitoksiin!

 
Näyttää 1-7 yhteensä 7 tulosta
Hakutulokset Koulutustyyppi Paikka
Make-up artist academy -maskeerauskoulu
Koulutus-Center
         
(7)
Ammatillinen koulutus
Useita (2)
Make-up artist academy on tunnettu ja arvostettu yksityiskoulu, jossa panostetaan maskeerauksen ja naamioinnin laaja-alaiseen, tehokkaaseen ja käytännönläheiseen opetukseen. Make-up artist...
Maskeerauksen opintolinja
Etelä-Pohjanmaan Opisto
Kansanopistot
Ilmajoki
Opetus kattaa teatterin, tanssin ja elokuvamaailman maskeerauksen sekä kauneus- ja muotialan meikkiopetuksen. Lisäksi paneudutaan eri aikakausien tyyleihin ja kurkistetaan tarpeiston...
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto | Maskeeraus
Stadin aikuisopisto
Ammattitutkinnot
Helsinki
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto (maskeeraaja) koostuu neljästä tutkinnon osasta. Tutkintoa voi suorittaa myös osatutkintona. Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinnon kaikille pakolliset...
Teatteri & Maskeeraus
Varsinais-Suomen Kansanopisto
Kansanopistot
Paimio
Teatteri & Maskeerauslinjan tavoitteena on antaa opiskelijalle perustietoa ja osaamista teatterin eri osa-alueista. Koulutuksen tarkoituksena on parantaa opiskelijoiden mahdollisuuksia päästä...
Hair and Make Up Pro -jatkokoulutus
Fashion Model Agency
Ammatillinen koulutus
Useita (17)
Make Up & Hair Pro meikki- ja kampauskoulutus toimii jatkokoulutuksena stylisteille tai alalle hakeutuville. Koulutus toteutaan iltakoulutuksena, torstaisin klo 18.30–21.30....
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinto
Ammattiopisto SAMIedu
Ammattitutkinnot
Savonlinna
Esitys- ja teatteritekniikan ammattitutkinnon suorittanut toimii monialaisissa teatteri- ja esitysalan tehtävissä, kuten lavastajana, tarpeiston hoitajana, maskeeraajana tai tapahtumatuottajana esimerkiksi erilaisissa...
Kauneudenhoitoalan koulutus | päivätoteutus
Laurea-ammattikorkeakoulu
AMK-tutkinnot, päiväopinnot
Vantaa
Estenomina toimit kauneudenhoitoalan kahden suuren osaamisalueen, kosmetiikka-alan liiketoiminnan ja kosmetiikan raaka-ainetietouden asiantuntijana. Kauneudenhoitoalan asiantuntijana tehtävänäsi on edistää alan verkostoitumista ja...
  • = Haastattelu
  • = Videoesittely
Näyttää 1-7 yhteensä 7 tulosta
 

Meikkaaja-maskeeraajan koulutus auttaa toteuttamaan taiteelliset näkemyksesi

Meikkaaja-maskeeraajan ammatissa pääset toteuttamaan itseäsi ja taiteellista näkemystäsi. Ala vaatii luovuutta, ulospäinsuuntautuneisuutta sekä valmiutta oppia uusia tekniikoita. 

Maskeeraajan työhön kuuluu esimerkiksi meikkien, naamiointien sekä erikoisefektien ja kipsitöiden tekemistä. Maskeeraajat työskentelevät mm. teatteri-, televisio- ja elokuvatuotannoissa, kuvauksissa ja näytöksissä.

Ammattiosaamisen lisäksi maskeeraajan työ vaatii hyviä kädentaitoja, taiteellista näkemystä sekä eri aikakausien tyylien tuntemusta.

Maskeeraajan työn vaatimukset

Taiteellisen näkemyksen lisäksi maskeeraajalta edellytetään muototajua, värisilmää, kädentaitoja, tarkkuutta sekä hyvää tuotteiden tuntemusta.

Hyvä yleissivistys on ammatissa etu, ja muotiin painottuvissa työtehtävissä on tunnettava muodin uusimmat virtaukset.

Ammatissa vaaditaan sosiaalisuutta ja hyviä yhteistyötaitoja, sillä työssä toimitaan usein yhteistyössä muiden ihmisten kanssa. Lisäksi on kyettävä sovittelemaan omat näkemykset yhteen muiden taiteellisten näkemysten kanssa sekä toimimaan erilaisten ohjaustyylien mukaisesti.

Työ voi olla paikoitellen hyvinkin kiireistä, ja muuttuviin tilanteiseen on kyettävä reagoimaan nopeasti ja joustavasti. Työssä on lisäksi oltava valmis ahkeroimaan öisin ja viikonloppuisin, projektista riippuen.

Ala vaatii jatkuvaa opiskelua ja halua pysyä perillä uusimmista tuotteista, välineistä ja tekniikoista.

Koska työ on seisomatyötä, vaatii meikkaaja-maskeeraajan työ fyysistä kestävyyttä. 

Maskeeraajan koulutus

Maskeeraajan koulutusta järjestävät sekä ammattioppilaitokset että yksityiset koulutusyritykset.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kauneudenhoitoalan perustutkinnon kosmetologiaan suuntautuen, jolloin tutkintonimike on kosmetologi. Kauneudenhoitoon ja tuoteneuvontaan suuntaututessa tutkintonimike on kosmetiikkaneuvoja.

Perustutkinto voidaan suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona. Oppisopimusopiskelu on käytännönläheistä opetusta, jossa voit koulututtautua uuteen ammattiin tai syventää ammattitaitoasi.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös teatterialan ammattitutkinto maskeeraukseen suuntautuen.

Omaa osaamistaan voi myös laajentaa lyhyemmillä kursseilla tai esimerkiksi ulkomailla. Myös töitä löytyy kansainvälisesti.

Maskeeraaja työelämässä

Maskeeraajan työhön kuuluu maskeerauksen tuottaminen mm. teatterin, television, elokuvan, oopperan ja baletin tuotantoprojekteihin. Maskeeraaja voi työskennellä lisäksi mainos-, muoti- ja lehtikuvauksissa tai muotinäytöksissä.

Maskeeraajan työnkuvaan kuuluu taiteellinen vastuu yhtenä tuotantoprojektin jäsenenä. Maskeerausten on vastattava roolihahmojen roolia ajallisesti, tyylillisesti ja juonellisesti sekä otettava huomioon ohjaustyö, puvustus ja valaistus.

Maskeeraajan työ on hyvin vaihtelevaa, ja työpäivät ovat harvoin keskenään samanlaisia. Työajat vaihtelevat runsaasti ja työpäivä voi jakautua useampaan osaan.

Maskeeraajan tärkimpiä työvälineitä ovat siveltimet, meikkaus- ja hiustarvikkeet, puhdistusaineet, puuterit jne. Työhön sisältyy omista välineistä huolehtiminen ja niiden täydentäminen. Ammattiin kuuluu ilta- ja viikonlopputyötä sekä matkustamista kuvaus- ja näytöspaikoille.

Palaa sivun alkuun

Lähteet:  Ammattinetti.fi, Maker.fi, Koulutuscenter.com