🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Suodata
Koulutusala
Koulutustyyppi
Toteutustapa
Paikka
Näytä kaikki suodattimet
Näin suodatamme hakutuloksia
Haluatko tietää, miten suodatamme hakutuloksia? Lue täältä lisää siitä, miten koulutukset listautuvat hakutuloksissa.
Näyttää 1-20 koulutusta 312 tuloksesta
1
2
3
4
...
16
Mainokset

Suositut koulutusalat

Suositut sijainnit

Opiskelijakokemukset

Ohjelmointikoulutus

Digitaalisuus ja digitaaliset laitteet ovat yhä enemmän läsnä jokapäiväisessä elämässämme. Digitalisaatio sujuvoittaa arkeamme ja pidämme monia asioita itsestäänselvyytenä. Ohjelmoijat ovat kaiken tämän takana. Ilman heitä yhteiskuntamme ei pyörisi niin hyvin kuin nyt.

Digitaalisaatio leviää uusille aloille. Nyt esimerkiksi ruokakaupat alkavat käyttää yhä enemmän digitaalisia palveluja. Ohjelmointialalla riittää siis takuulla töitä myös tulevaisuudessa. Työpaikkoja on erilaisia ja jokaiselle varmasti löytyy itselle sopiva työpaikka.

Ohjelmointi on luovaa ongelmanratkaisua. Isoja ongelmia ratkotaan pilkkomalla ne pienemmiksi osasiksi. Ohjelmoinnissa tarvitaan ennen kaikkea loogista ajattelukykyä ja luovuutta eikä niinkään matemaattisia taitoja. Myös hyvät yhteistyötaidot ovat tärkeitä. Ohjelmointi mielletään usein nuorten miesten alaksi, mutta yhtälailla naiset voivat hakeutua alalle.

Ohjelmoinnin opiskelu

Ohjelmointikoulutus on mahdollista kaikilla koulutusasteilla. Nykyään jo peruskoulussa opiskellaan ohjelmoinnin perusteita. Ohjelmointia voi opiskella ammattioppilaitoksissa esimerkiksi tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnossa, jolloin valmistut ICT-asentajaksi tai voit opiskella tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon, josta puolestaan valmistut järjestelmäasiantuntijaksi tai datanomiksi.

Ammattikorkeakouluissa ohjelmointikoulutus on esimerkiksi tietojenkäsittelyn koulutusta, jolloin valmistuu tradenomiksi tai tieto- ja viestintätekniikan koulutusta, josta valmistuu insinööriksi. Yliopistoissa voi opiskella tietotekniikkaa, tietojenkäsittelytiedettä tai vaikka informaatioverkostoja. Englanninkielisiä yliopistokoulutuksia niin Suomessa kuin ulkomaillakin järjestetään runsaasti.

Yliopistoissa luonnontieteellisellä koulutusalalla opiskellessa tietojenkäsittelytiedettä tai tietotekniikkaa nimike on luonnontieteiden kandidaatti tai filosofian maisteri. Teknillistieteellistä koulutusalaa opiskellessa yliopistossa nimike on tekniikan kandidaatti tai diplomi-insinööri.

Ohjelmoija työelämässä

Ohjelmoijan työnä on ohjelmoida tietokone toimimaan halutulla tavalla. Ohjelmointi toteutetaan suunnitelman pohjalta. Suunnitelman laatii ohjelmistosuunnittelija tai ohjelmoija. Työssä käytetään apuna jotakin ohjelmointikieltä tai erilaisia sovelluksia. Ohjelmoijat työskentelevät usein toimistoissa normaalissa päivätyössä. Työhön voi silti kuulua työmatkoja, kuten asiakastapaamisia.

Ohjelmointikoulutus valmistaa opiskelijoita työskentelemään erilaisissa yrityksissä asiantuntijoina tai tukihenkilöinä. Ohjelmoinnin asiantuntijoita kaivataan myös erilaisten palvelujen suunnitteluun ja toteutukseen sekä ylläpitoon ja vianetsintään.

Ohjelmoijat voivat työllistyä myös valtion palveluun tai esimerkiksi lääketieteen uusia innovaatioita kehittäviin yrityksiin. Ohjelmoijille ovet ovat avoinna, sillä alalla on tällä hetkellä kovasti kysyntää.

Palaa sivun alkuun

Lähteet: yksityisille.hub.elisa.fi, ammattinetti.fi, Aalto-yliopisto