🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Taklaa syksyinen ankeus näillä vinkeillä!

Syksy ja talvi ovat täynnä kiireitä eikä aina ehdi palautua tarpeeksi, joten muista myös hemmotella itseäsi ja ottaa omaa aikaa! 

Pimeää, kylmää ja märkää – se aika on taas täällä. Tunnetko olosi ankeaksi? Et ole ainut. Syksyssä ja talvessa on monia hyviä puolia, mutta jatkuva pimeys ja harmaa sää saavat joskus myös mielen synkkenemään. Syksy ja talvi ovat täynnä kiireitä eikä aina ehdi palautua tarpeeksi, joten muista myös hemmotella itseäsi ja ottaa omaa aikaa. Lue viisi vinkkiämme, miten tästä pimeästä vuodenajasta saisi mukavamman!

Tee "bucket list" myös syksylle ja talvelle

Kirjoita muistiin, mitä haluaisit tehdä syksyn ja talven aikana. Kesällä to do -listojen kaltaiset suunnitelmat ovat aika tavallisia, mutta miksi samanlaista listaa ei voisi tehdä myös muina vuodenaikoina? Laita toiveesi esimerkiksi jääkaapin oveen, josta voit lukea niitä joka päivä ja saada inspiraatiota.

Lähde tunnelmalliselle iltakävelylle katselemaan pikkuhiljaa syttyviä jouluvaloja. Kun ilmat alkavat viiletä, saa kietoutua lämpimiin talvivaatteisiin ja kulkea ulkona kävelevänä makuupussina, joten mikään ei estä ulos lähtemistä!

Jos ulkoilma-aktiviteetit eivät innosta, kavereiden kanssa voi lähteä vaikka leffaan, keilaamaan, museoon tai taidenäyttelyyn. Kotoisat illanistujaiset ei myöskään kuulosta yhtään hullummalta idealta!

Tankkaa päivänvaloa

Tiedätkö sen tunteen, kun kouluun lähtiessä on yhä pimeää, ja koulusta tullessa on taas pimeää? Päivänvalon puute on suurin syy syksyiselle ankealle fiilikselle. Yritä siis olla ulkona mahdollisimman paljon päivisin, käy lounasaikaan pienellä kävelyllä ja vietä vapaapäivinä aikaa ulkona.

Kun talvi kääntyy kevääseen, aurinkoiset talven pakkaspäivät tuntuvat erityisen piristäviltä. Ei siis huolta, valoisat ajat tulevat kyllä takaisin!

Syö hyvin

Herkullinen ja lämmittävä ruoka piristää kummasti vuoden pimeintä aikaa. Valmista lämmin keitto ja kutsu kaverit luoksesi syömään tai herkuttele itseksesi. Mieltä lämmittävät myös uunituoreet leipomukset, olivatpa ne sitten makeita tai suolaisia.

Erilaiset hedelmät ovat sesongissa juurikin talvella! Niistä saat pienen palan kesää päiviisi, ne ovat terveellisiä herkkuja eivätkä hedelmien vitamiinitkaan ole pahitteeksi kaamosaikaan. 

Vietä koti-iltoja niin usein kuin haluat

Syksy on hyggeilyn kulta-aikaa! Kylmä ilma ja pimeät illat tekevät koti-illoista entistäkin viihtyisämpiä. Sytytä kynttilöitä, kömmi peiton alle sohvalle, juo teetä ja katso telkkaria tai lue kirjaa. Nyt saa kotoilla ihan luvan kanssa.

Uskalla sanoa ei ja ole itsellesi armollinen

Ystävien ja perheen kanssa ajanvietto antaa usein energiaa ja piristää päivää, mutta ei aina. Joskus sitä haluaa olla vain yksikseen ja tehdä niitä asioita, joita itse haluaa. Jos siis rauhallinen koti-ilta tuntuu paremmalta vaihtoehdolta kuin railakkaat pikkujoulut, jää kotiin hyvillä mielin, sillä sinulla on siihen täysi oikeus.

Nyt ei vaadita viikkojen täyttämistä erilaisilla aktiviteeteilla ja riennoilla, päinvastoin! Jos haluat pysyä viltin alla koko viikonlopun, tee se. Kuinka mukavalta tämä kuulostaakaan?

Lue lisää vinkkejä opiskelijoille


Mainokset