🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Bioanalyytikko tekee laboratoriotutkimuksia sekä vastaa niiden luotettavuudesta ja tulosten raportoinnista. Hän ottaa näytteitä sekä ohjaa potilaita ja henkilökuntaa laboratoriotutkimuksiin valmistautumisessa ja vastaa näytteiden ottoon liittyviin kysymyksiin. Työpaikkoja ovat mm. sairaaloiden ja terveyskeskusten laboratoriot. Ammatti edellyttää

Lue lisää ammatista Bioanalyytikko

Bioanalyytikko osallistuu laboratoriopalvelujen tuottamiseen tekemällä itsenäisesti laboratoriotutkimuksia ja vastaamalla niiden luotettavuudesta ja tulosten raportoinnista.

Bioanalyytikon suorittamien laboratoriotutkimusten tuloksia ja alan tutkimustietoa käytetään terveyden edistämiseen, työkyvyn arvioimiseen, sairauksien osoittamiseen, hoidon

Lue lisää ammatista Bioanalyytikko

Tyypillisiä työpaikkoja ovat terveyskeskusten, sairaaloiden, yliopistojen ja lääketieteellisten tutkimuslaitosten laboratoriot sekä yksityiset laboratoriot.

Monet bioanalyytikot sijoittuvat lääke- ja biotieteellisiin tutkimuslaitoksiin sekä ympäristöterveydenhuollon laboratorioihin.

Bioanalyytikkoja työskentelee myös terveydenhuolto- ja laboratorioalan

Lue lisää ammatista Bioanalyytikko

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella bioanalytiikkaa ja suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon bioanalyytikko (AMK).

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Bioanalyytikko tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 418 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 418 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Bioanalyytikko

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 418 EUR
  • 2 418 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset