Fysioterapeutti on terveiden ja sairaiden ihmisten liikkumis- ja toimintakyvyn asiantuntija. Fysioterapian menetelmiä ovat ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu sekä manuaalinen ja fysikaalinen terapia ja apuvälinepalvelut. Fysioterapeutit työskentelevät mm. sairaaloissa, tutkimus- ja hoitolaitoksissa sekä yrittäjinä. Ammatissa tarvitaan

Lue lisää ammatista Fysioterapeutti

Fysioterapian tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa saavuttaa hänelle optimaalinen toiminta- ja liikkumiskyky huomioiden hänen voimavaransa ja palvelujärjestelmien tarjoamat mahdollisuudet.

Fysioterapeutti arvioi asiakkaan tai kuntoutujan liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen toimintaympäristössään. Tavallisimpia arviointimenetelmiä ovat

Lue lisää ammatista Fysioterapeutti

Fysioterapeutit työskentelevät mm. sairaaloissa, terveyskeskuksissa, tutkimus- ja hoitolaitoksissa, kuntoutuslaitoksissa ja kylpylöissä, työterveyshuollossa, kansanterveys-, liikunta- ja vammaisjärjestöissä, vanhain- ja päiväkodeissa, koulu- ja liikuntatoimessa, yrittäjänä ja erilaisissa asiantuntijatehtävissä.

 

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella fysioterapiaa ja suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon fysioterapeutti (AMK).

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Fysioterapeutti tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 795 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 805 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 746 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Fysioterapeutti

Nyt näytetään: Miehet ja naiset

Valtiosektorilla palkka on 12% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 2 795 EUR
  • 3 188 EUR

Valtiosektorilla palkka on 14% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 2 805 EUR
  • 3 248 EUR
  • 2 746 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset