🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Hätäkeskuspäivystäjä työskentelee hätäkeskuksessa, jossa hän vastaa hätänumeroon 112 tuleviin avunpyyntöihin. Hätäkeskuspäivystäjän tehtävänä on selvittää, mitä on tapahtunut ja missä sekä hälyttää soveltuvin apu paikalle. Työ on vaativaa ja vastuullista arviointia ja ohjausta. Työhön kuuluu kriisissä olevan ihmisen kohtaaminen.

Hätäkeskuspäivystäjä työskentelee Hätäkeskuslaitoksessa ottaen vastaan hätänumeroon 112 tulevia avunpyyntöjä. Avunpyynnöt voivat koskea meneillään olevaa rikosta tai yleistä järjestystä ja turvallisuutta vaarantavaa tapahtumaa, äkillisesti sairastuneita tai vammautuneita ihmisiä, liikenneonnettomuuksia, tulipaloja tai vaikkapa sosiaalisia hätätilanteita.

Päiv

Lue lisää ammatista Hätäkeskuspäivystäjä

Hätäkeskuslaitos, jonka alaisuudessa toimii kuusi hätäkeskusta; Keravalla, Kuopiossa, Oulussa, Porissa, Turussa sekä Vaasassa.

 

Hätäkeskuspäivystäjän koulutus on Pelastusopiston (Kuopio) ja Poliisiammattikorkeakoulun (Tampere) sekä Hätäkeskuslaitoksen suunnittelema kokonaisuus, joka johtaa hätäkeskuspäivystäjän tutkintoon. Opintojen laajuus on 90 opintopistettä (op). Opinnot kestävät 1,5 vuotta.* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset