🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Hortonomi

Samankaltaiset ammatit: Floristi Kaupunginpuutarhuri Poimija

Hortonomi on erikoistunut joko puutarhatalouteen tai rakennettuun ympäristöön. Työnä voi olla esimerkiksi tuotannon johto viljelmillä, tukku- tai vähittäiskaupan asiantuntijatehtävät tai viheralueiden suunnittelu, Rakennusala ja hoito viheralan yrityksissä, kunnilla tai seurakunnilla. Työssä tarvitaan mm. kasvien tuntemusta, viljelymenetelmien hallintaa,

Lue lisää ammatista Hortonomi

Hortonomi voi työskennellä ammatillisesta suuntautumisestaan riippuen puutarhatalouden tai rakennetun ympäristön parissa. Työtehtävät ovat painottuneet suunnitteluun ja työnjohtoon. Tehtävät vaihtelevat viljelytuotannosta maisemasuunnitteluun, viherrakentamiseen, viheralueiden hoitoon ja kaupallisiin tehtäviin.

Tehtävänimike voi olla esimerkiksi

Lue lisää ammatista Hortonomi

Puutarha-alan yritykset. Taimitarhat. Kukkakaupat. Puutarhakaupat. Viherrakennusyritykset. Viherrakennusalan suunnittelutoimistot. Maisemasuunnitteluyritykset. Kaupunkien, kuntien ja kuntayhtymien puisto-osastot ja vastaavat. Seurakunnat. Puutarha-alan järjestöt. Viherrakennusalan järjestöt. Kiinteistöhuoltoyritykset. Oppilaitokset.

 

Hämeen Ammattikorkeakoulussa voi suorittaa luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinnon hortonomi (AMK). Opinnoissa voi suuntautua puutarhatalouteen tai rakennettuun ympäristöön.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset