Puutarhuri on puutarha- ja viheralan ammattilainen, joka vastaa itsenäisesti puutarhoissa ja viljelmillä käytännön töistä. Puisto- ja vihertöissä hän tekee erityistä asiantuntemusta vaativia töitä. Yleensä puutarhuri toimii myös työnjohtajana. Työpaikkana voi olla esimerkiksi puutarhayritys, viherrakennusliike, kaupungin vihertoimi tai kauppapuutarha.

Lue lisää ammatista Puutarhuri

Puutarhuri, jolla on hyvän käytännön kokemus vastaa työkohteidensa käytännön työstä ja tekee erityistä ammattitaitoa vaativia töitä. Puutarhuri erikoistuu yleensä jo koulutuksessaan.

Puutarhuri voi työskennellä esimerkiksi viljelmänhoitajana, kasvihuonepuutarhurina, taimistonhoitajana tai puistopuutarhurina. Kokenut puutarhuri voi toimia muun muassa

Lue lisää ammatista Puutarhuri

Kaupunkien ja seurakuntien vihertoimet. Puutarha-alan yritykset. Viherrakennusliikkeet. Taimistot. Golfyhtiöt. Kauppapuutarhat. Kukkakaupat. Puutarhaliikkeet. Kiinteistöhuoltoyhtiöt. Itsenäisinä yrittäjinä.

 

Toisen asteen oppilaitoksissa voi suorittaa puutarhatalouden perustutkinnon, puutarhuri. Tutkinnon voi suorittaa myös näyttötutkintona sekä oppisopimuksella.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös arboristin, floristin, puistopuutarhurin, viinintuotannon ja viljelypuutarhurin ammattitutkinnot sekä floristimestarin, puistomestarin ja taimistomestarin

Lue lisää ammatista Puutarhuri
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Puutarhuri tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 627 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 637 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 605 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Puutarhuri

Nyt näytetään: Miehet ja naiset

Valtiosektorilla palkka on 15% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 2 627 EUR
  • 3 106 EUR
  • 2 637 EUR
  • 2 605 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset