Palkka ja tietoa ammatista Puutarha/ -vihertyöntekijä

Samankaltaiset ammatit: Floristi Hortonomi Kaupunginpuutarhuri

Puutarha- ja vihertyöntekijät tekevät erilaisia kasvien istutukseen, viljelyyn ja hoitoon liittyviä töitä puutarhan erikoistumisalan mukaan. He voivat työskennellä myös puisto- ja viherrakennustyössä, taimitarhalla tai golfkentän hoitotyössä. Työskentely ulkona vaihtelevissa sääoloissa ja joskus kuumissa kasvihuoneissa vaatii hyvää terveyttä.

Puutarha-/vihertyöntekijä tekee erilaisia kasvien istutukseen, viljelyyn ja hoitoon liittyviä töitä puutarhan erikoistumisalan mukaan. Työntekijä voi työskennellä myös puisto- ja viherrakennustyössä, taimitarhalla tai golfkentän hoitotyössä tai kiinteistöjen sisäviherkasvien hoitotehtävissä.

Puutarhalla työskentelevä työntekijä voi olla erikoistunut

Lue lisää ammatista Puutarha/ -vihertyöntekijä

Kauppapuutarhat. Viherrakennusliikkeet. Kaupunkien ja seurakuntien vihertoimet. Taimitarhat. Golfyhtiöt. Kukkakaupat. Puutarhatarvikeliikkeet.

 

 

Puutarha- ja vihertyöntekijöiltä ei yleensä edellytetä varsinaista ammatillista tutkintoa, vaan koulutus annetaan työpaikoilla työn ohessa.

Toisen asteen oppilaitoksissa voi suorittaa puutarhatalouden perustutkinnon, puutarhuri. Tutkinnon voi suorittaa myös näyttötutkintona ja oppisopimuksella.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset