🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Johdon sihteeri on organisaation tai yrityksen johdon alaisuudessa työskentelevä moniosaaja, joka on palveluhenkinen ja huolellinen. Johdon sihteeri pitää langat käsissään myös kiireessä ja varmistaa päivittäisellä työllään, että johdon arki on sujuvaa.

Johdon sihteerin työssä tarvitaan hyvää vuorovaikutusosaamista, tietotekniikkataitoja, liiketoiminnan tuntemusta ja valmiuksia toimia monipuolisissa digitaalisissa ympäristöissä. Muita tärkeitä taitoja alalla toimiessa ovat palveluhenkisyys, järjestelmällisyys, kielitaito ja sosiaaliset taidot. Työssä tarvitaan kykyä työskennellä paineen alla kiireessä sekä

Lue lisää ammatista Johdon sihteeri

Johdon sihteereitä työskentelee erilaisten yritysten, yhteisöjen, virastojen ja laitosten palveluksessa kaikilla aloilla niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Johdon sihteereillä voi olla monipuolinen opiskelutausta, mutta useimmiten opinnot liittyvät liiketalouteen ja liiketoimintaan.

Toisella asteella voi suorittaa liiketoiminnan perustutkinnon. Ammattitaidon kartuttua on mahdollista suorittaa myös liiketoiminnan ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto liiketoiminnan palveluiden osaamisalalta.

Ammattikorkeakou

Lue lisää ammatista Johdon sihteeri
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Johdon sihteeri tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 175 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Johdon sihteeri

Nyt näytetään: Miehet ja naiset

Valtiosektorilla palkka on 10% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 3 175 EUR
  • 3 536 EUR
  • 3 536 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset