🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Kosmetologi on kauneudenhoitoalan ammattilainen. Perinteisen hoitolatyön lisäksi kosmetologi voi toimia tuote-esittelijänä ja -kouluttajana, kosmetiikkaan erikoistuneena myyjänä, alan tiedotustehtävissä tai ammattiopettajana. Suurin osa kosmetologeista toimii yrittäjinä. Työssä tarvitaan kauneudenhoidon osaamista, asiakaspalvelutaitoja ja kädentaitoja.

Lue lisää ammatista Kosmetologi

Kosmetologin työn tarkoituksena on edistää ja ylläpitää ihon ja kehon kauneutta sekä terveyttä. Asiakasta hoidetaan tämän yksilöllisten tarpeiden mukaan lukuisten ihon- ja kehonhoitoon kehitettyjen tuotteiden ja laitteiden avulla.

Kosmetologisia perushoitoja ovat mm. ihonpuhdistus, kasvohoidot, käsihoidot, jalkahoidot, vartalohoidot, ehostus, ripsien ja

Lue lisää ammatista Kosmetologi

Suurin osa kosmetologeista työskentelee yksityisyrittäjinä. Kosmetologi voi työskennellä myös kauneushoitoloiden, terveydenhoitoalan yritysten, kylpylöiden, kosmetiikkamyymälöiden ja kosmetiikan maahantuojien palveluksessa.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kauneudenhoitoalan perustutkinnon. Tutkinnossa voi suuntautua kosmetologiaan ja suorittaa kosmetologin tutkinnon. Kauneudenhoitoon ja tuoteneuvontaan suuntautuen tutkinto on kosmetiikkaneuvoja.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona. Näyttötutkintona voidaan suorittaa

Lue lisää ammatista Kosmetologi
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset