🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Maskeeraajan työhön kuuluu esimerkiksi kampausten ja peruukkien työstämistä sekä naamiointien tekemistä. Maskeeraajat työskentelevät mm. teattereiden ja televisioyhtiöiden tuotantoprojekteissa sekä kuvauksissa ja näytöksissä. Ammattiosaamisen lisäksi työ edellyttää kädentaitoja, taiteellista näkemystä ja eri aikakausien tyylien tuntemusta.

Lue lisää ammatista Maskeeraaja

Maskeeraaja tuottaa maskeerauspalveluja elokuvan, television, teatterin, oopperan ja baletin tuotantoprojekteihin. Maskeeraaja voi työskennellä myös mainos-, muoti- ja lehtikuvauksissa sekä muoti- ja hiusnäytöksissä. Maskeeraajan tehtäviin kuuluu mm. kampausten, peruukkien, hiuslisien, irtopartojen ja -viiksien työstämistä.

Maskeeraajalla on työstään

Lue lisää ammatista Maskeeraaja

Ammatinharjoittajina. Yrittäjinä. Freelanceina. Tuotantoprojektit teattereissa, elokuva- ja televisioyhtiöissä tai mainos-, muoti- ja lehtikuvauksissa sekä muoti- ja hiusnäytöksissä. Teatterit. Elokuva- ja televisiotuotantoyhtiöt.

 

Maskeeraajien koulutusta järjestävät yksityiset koulutusyritykset ja ammattioppilaitokset.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kauneudenhoitoalan perustutkinnon kosmetologiaan suuntautuen. Tutkintonimike on kosmetologi. Kauneudenhoitoon ja tuoteneuvontaan suuntautuen tutkintonimike on kosmetiikkaneuvoja.

Toisen asteen ammatillisissa

Lue lisää ammatista Maskeeraaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset