Stylistit työskentelevät monipuolisissa muotiin ja kauneuteen liittyvissä tehtävissä. Toimenkuva on laaja kattaen pukeutumisen, meikkaukset ja kampausten tekemiset sekä asiakkaiden neuvonnan. Yksityisasiakkaiden lisäksi stylistejä työllistävät esimerkiksi mainoskuvaukset, muotinäytökset ja TV-tuotannot. Työssä tarvitaan monipuolista vaatetusalan tuntemusta

Lue lisää ammatista Stylisti

Stylisti on muodin ja kauneuden ammattilainen, jonka monipuolinen työ liittyy ulkonäköön, tyylikkyyteen ja viihtyisyyteen.Stylistit työskentelevät pukeutumisen sekä meikkausten ja kampausten parissa.

Yksityisasiakkaat käyttävät stylistin palveluja saadakseen neuvoja ja vinkkejä arjen tai työelämän tarpeisiin tai sitten juhlatilaisuuksiin valmistautuessaan.

Lue lisää ammatista Stylisti

Stylistit toimivat yleensä freelanceina tai yrittäjinä. Stylistejä työskentelee myös tavarataloissa pukeutumisneuvojina.

Stylistikoulutusta järjestetään joissakin käsi- ja taideteollisuusalan oppilaitoksissa tuotteen suunnittelun ja valmistuksen koulutusohjelmassa. Tutkintonimike on artesaani.

Stailauskoulutusta järjestetään myös joissakin ammatillisissa oppilaitoksissa aikuiskoulutuskursseina.

Alan yritykset järjestävät stylistikoulutusta kursseina.

Stylistien pohjakoulutus

Lue lisää ammatista Stylisti
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset