Palkka ja tietoa ammatista Lähihoitaja, hammashoitaja

Suun ja hampaiden hoitoon suuntautunut lähihoitaja osallistuu suun alueen sairauksien tutkimukseen ja hoitoon yhteistyössä hammaslääkärin kanssa. Tehtäviin kuuluu myös vastaanoton järjestelytöitä. Työpaikkoja ovat mm. terveyskeskusten hammashoitolat, hammaslääkärien vastaanotot, sairaalat ja hammastarvikeliikkeet. Työ edellyttää ammattitaidon lisäksi

Lue lisää ammatista Lähihoitaja, hammashoitaja

Suun ja hampaiden hoitoon suuntautuneen lähihoitajan ammattinimikkeitä ovat lähihoitaja ja hammashoitaja. Työnä on potilaiden suun alueen sairauksien tutkimus ja hoito yhteistyössä hammaslääkärin kanssa.

Potilastyöskentely tapahtuu ns. nelikäsityöskentelynä, jossa lähihoitaja tai hammashoitaja ojentaa ja vastaanottaa kulloinkin käytettävät instrumentit,

Lue lisää ammatista Lähihoitaja, hammashoitaja

Työpaikkoja ovat terveyskeskusten hammashoitolat, hammaslääkäriasemat, sairaalat, laitokset ja hammastarvikeliikkeet. Osa työskentelee yrittäjinä.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suun terveydenhoitoon suuntautuen. Tutkintonimike on lähihoitaja.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset