🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Vammaistyöhön suuntautunut lähihoitaja työskentelee vammaisten ihmisten kanssa kodeissa, avohuollossa, laitoksissa ja vammaisjärjestöissä. Hän tukee ja ohjaa vammaisia päivittäisissä toiminnoissa ja kodinhoidossa. Haasteellinen työ vammaisten kanssa vaatii vuorovaikutustaitoja sekä kykyä kohdata vammaisuutta ja erilaisuutta.

Vammaistyöhön suuntautunut lähihoitaja tukee ja ohjaa vammaisia päivittäisissä toiminnoissa ja kodinhoidossa. Työn sisältö painottuu eri tavoin esimerkiksi laitoksissa ja työkeskuksissa.

Lähihoitaja ohjaa vammaista ruokailutottumuksissa ja valmistaa ruokaa yhdessä vammaisen henkilön kanssa. Tarvittaessa hän hoitaa myös ravitsemuksen erityistilanteita, joita

Lue lisää ammatista Lähihoitaja, vammaistyö

Työpaikkoina ovat mm. kuntien asumisyksiköt, palvelutalot, perhekodit, työ- ja toimintakeskukset, vammaisten hoitolaitokset ja vammaisjärjestöt sekä sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yritykset.

Toisella asteella voi suorittaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon vammaistyöhön suuntautuen. Tutkintonimike on lähihoitaja.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset