🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

LVI-asentaja asentaa, korjaa ja huoltaa rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmiä sekä -laitteita. Työpaikkoja on mm. LVI-alan urakointiyrityksissä ja kiinteistöhuoltoyrityksissä. Ammatissa tarvitaan LVI-tekniikan tuntemusta, kädentaitoja, oma-aloitteisuutta, ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja ryhmätyöhön. Myös

Lue lisää ammatista Lvi-asentaja

LVI-asentaja on talotekniikan ammattilainen, joka asentaa, huoltaa ja korjaa rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteita (LVI). Toimiva talotekniikka tekee rakennuksesta viihtyisän ja terveellisen asua ja käyttää.

LVI-asentaja voi olla erikoistunut lämpö-, vesi-, ilmastointi-, viemäri-, kaasu-, jäähdytys- tai automatiikkajärjestelmien asentamiseen tai

Lue lisää ammatista Lvi-asentaja

LVI-urakointiliikkeet. Rakennustuoteteollisuus. Kiinteistöhuoltoyhtiöt. Energiateollisuus. Kunnat. Vesi- ja viemärilaitokset. Energialaitokset. Kone- ja metallituoteteollisuus.

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa talotekniikan perustutkinnon, jossa voi suuntautua putkiasennukseen, ilmanvaihtoasennukseen, kylmäasennukseen ja eristykseen ja rakennuspeltiasennukseen.

Perustutkinnon voi suorittaa myös näyttötutkintona ja oppisopimuskoulutuksena.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa myös ilmastointiasentajan,

Lue lisää ammatista Lvi-asentaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Lvi-asentaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 092 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 092 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Lvi-asentaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 092 EUR
  • 3 092 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset