🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Maalarin työhön kuuluu erikoistumisalasta riippuen erilaisia maalaustöitä niin julkisivujen maalauksista uudiskohteiden sisämaalaukseen. Maalarin työpaikkana voi olla esimerkiksi eri rakennusliikkeet tai maalari voi toimia yrittäjänä. 

Maalarin yleisimpiä työtehtäviä ovat rakennusten ja tuotteiden sisä- ja ulkopuoliset uudis- ja korjausmaalaustyöt, tapetointityöt sekä tasoitetyöt. Maalari voi erikoistua esimerkiksi entisöinti- tai koristemaalaustöihin.

Maalarilta edellytetään joustavuutta, johdonmukaisuutta, järjestelmällisyyttä sekä siisteyttä. Maalarin on tärkeää kuunnella asiakkaita ja

Lue lisää ammatista Maalari

Maalarin työpaikkoina voi olla esimerkiksi rakennusliikkeet, maalausyritykset tai kunnat. Maalari voi toimia myös yrittäjänä.

Maalariksi voi opiskella suorittamalla pintakäsittelyalan perustutkinnon ammatillisessa oppilaitoksessa. Opinnot kestävät HOKS:sta riippuen 2–3 vuotta. Koulutuksessa voi opiskella esimerkiksi rakennusmaalauksen tai automaalauksen osaamisalaa. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella. Opintoja voi jatkaa alan ammatti- tai erikoisammattitutkinoon.

Lue lisää ammatista Maalari
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Maalari tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 448 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 370 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 533 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Maalari

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 448 EUR
  • 2 370 EUR
  • 2 533 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset