🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Palkka ja tietoa ammatista Maatalouslomittaja

Maatalouslomittajat tekevät maaseutuyrittäjien käytännön työtehtävät näiden lomien ja sairaslomien aikana. Maatalouslomittajia tarvitaan maatiloilla, joissa on tuotantoeläimiä. Maatalouslomittajilta edellytetään eläinten ja niiden hoidon tuntemusta sekä halua työskennellä eläinten parissa, vastuullisuutta ja omatoimisuutta.

Maatalouslomittajat tekevät maaseutuyrittäjien käytännön työt esimerkiksi näiden vuosilomien ja sairaslomien aikana. He mahdollistavat esimerkiksi karajatalouteen tai sian- ja siipikarjanlihan tuotantoon suuntautuneiden yrittäjien lomat.

Maatalouslomittajan työhön kuuluu maatilan tuotannon normaalille jatkumiselle välttämättömät työt. Tärkeimpiä työtehtäviä

Lue lisää ammatista Maatalouslomittaja

Maatalouslomittaja työskentelee tietyn kunnan tai kuntien alueella kunnallisena maatalouslomittajana tai sijaisapulomittajana. Lomittajia työskentelee myös maatalouslomittajia välittävissä yrityksissä ja ammatinharjoittajina.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voidaan suorittaa maatalousalan perustutkinto suuntautuen eläintenhoitoon. Tutkintonimike on eläintenhoitaja.

Perustutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella ja näyttötutkintona.

Näyttötutkintona voidaan suorittaa myös esimerkiksi karjatalouden ammattitutkinto ja tuotantoeläinten hoidon ja hyvinvoinnin

Lue lisää ammatista Maatalouslomittaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Maatalouslomittaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 821 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 773 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 860 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Maatalouslomittaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 821 EUR
  • 2 773 EUR
  • 2 860 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset