🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Muistihoitaja on sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanut hoitaja, joka vastaa muistisairauksiin liittyvistä asioista ja on saanut muistityöhön syventävän koulutuksen.Muistihoitaja jakaa muistisairauteen sairastuneelle, omaisille sekä hoitajille tietoa sairaudesta ja muistisairautta sairastavan elämästä ja toimintakyvystä. Ammatissa tarvitaan

Lue lisää ammatista Muistihoitaja

Muistihoitaja on sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanut hoitaja, joka vastaa muistisairauksiin liittyvistä asioista ja on saanut muistityöhön syventävän koulutuksen.Muistisairaanhoitoon erikoistuneiden työntekijöiden ammattinimikkeitä ovat muistihoitaja, muistikoordinaattori, palveluohjaaja sekä psykogeriatrinen hoitotyön valmentaja.

Muistihoitajan

Lue lisää ammatista Muistihoitaja

Muistihoitajat työskentelevät muun muassa kotihoidossa, kuntoutuksessa, hoito- ja hoivakodeissa sekä palvelukeskuksissa, seniorineuvoloissa ja muistipoliklinikoilla. 

Yleensä muistihoitajat työskentelevät esimerkiksi lähihoitajana tai sairaanhoitajana.

Muistihoitajaksi pystyy kouluttautumaan suorittamalla 30 opintopisteen laajuisen muistihoitajan erikoistumiskoulutuksen.Muistihoitajan pätevyyden voi saada myös suorittamalla vanhustyön erikoisammattitutkinnosta valinnaisen tutkinnon osan nimeltään ”Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen”, jonka laajuus on 40 opintopistettä.

Muistihoitajan

Lue lisää ammatista Muistihoitaja
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Muistihoitaja tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 966 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 966 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Muistihoitaja

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 966 EUR
  • 2 966 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset