Pienissä myllyissä myllärin tehtäviin kuuluu viljan jauhamisen ja jauhojen pakkaamisen lisäksi mm. myllyn ja sen koneiston kunnossapito ja viljan hankinta. Suurissa teollisuusmyllyissä työ on enemmän prosessinvalvontaa. Ammatissa tarvitaan alan tuotannon tuntemuksen lisäksi tarkkuutta, taloudellista ajattelua ja yhteistyötaitoja.

 

Lue lisää ammatista Mylläri

Mylly on perinteinen viljan jauhatuspaikka. Mylläri on perinteisesti vastannut pienehkön myllyn toiminnasta sekä hoitanut koneita, jotka puhdistavat, pesevät, kuivattavat, sekoittavat ja jauhavat viljan.

Pienissä myllyissä myllynhoitaja hankkii viljan lähialueen maatiloilta, jauhaa ja varastoi sen sekä myy jauhot pienissä erissä kauppoihin ja kotitalouksiin.

Lue lisää ammatista Mylläri

Elintarvike- tai teknisen alan perustutkinto antaa valmiudet myllärin ammattiin.

Työntekijöiden ammattiopetus järjestetään työpaikka- tai oppisopimuskoulutuksena.

 







* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset