Palkka ja tietoa ammatista Mylläri

Lisätietoa ammatista

Pienissä myllyissä myllärin tehtäviin kuuluu viljan jauhamisen ja jauhojen pakkaamisen lisäksi mm. myllyn ja sen koneiston kunnossapito ja viljan hankinta. Suurissa teollisuusmyllyissä työ on enemmän prosessinvalvontaa. Ammatissa tarvitaan alan tuotannon tuntemuksen lisäksi tarkkuutta, taloudellista ajattelua ja yhteistyötaitoja.

 

Lue lisää ammatista Mylläri

Mylly on perinteinen viljan jauhatuspaikka. Mylläri on perinteisesti vastannut pienehkön myllyn toiminnasta sekä hoitanut koneita, jotka puhdistavat, pesevät, kuivattavat, sekoittavat ja jauhavat viljan.

Pienissä myllyissä myllynhoitaja hankkii viljan lähialueen maatiloilta, jauhaa ja varastoi sen sekä myy jauhot pienissä erissä kauppoihin ja kotitalouksiin. Pienissäkin myllyissä on jo siirrytty myllynkivistä koneellistettuihin, esimerkiksi vasaramyllyihin.

Suuret kauppamyllyt hoitavat kuitenkin suurimmaksi osin viljan jauhatuksen ja käsittelyn ja jalostuksen. Niiden asiakkaita ovat vähittäiskaupat, leipomot ja muu teollisuus.

Suuret kauppamyllyt ovat teollisuuslaitoksia, joissa työvaiheet on automatisoitu sekä melu- ja pölyhaitat pyritty minimoimaan. Pienet myllyt saattavat olla jonkin verran meluisia ja pölyisiä työpaikkoja.

Suuret myllyt toimivat ympärivuorokautisesti. Pienissä myllyissä työ on pääasiassa päivätyötä. Sesonkiaikoina voidaan tehdä vuorotyötä ja ylitöitä.

 

 

Lue lisää ammatista Mylläri

Elintarvike- tai teknisen alan perustutkinto antaa valmiudet myllärin ammattiin.

Työntekijöiden ammattiopetus järjestetään työpaikka- tai oppisopimuskoulutuksena.

 




Lue lisää ammatista Mylläri
Mainokset