Naprapaatti on tuki- ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn erikoistunut hoitohenkilö. Naprapaatit työskentelevät pääsääntöisesti yrittäjinä yksityisvastaanotollaan, lääkäriasemalla tai fysikaalisessa hoitolaitoksessa. Potilastyö edellyttää ammattitaidon lisäksi vuorovaikutustaitoja ja hyvää fyysistä kuntoa.

Naprapaatti on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinvaivojen, eli lihasten ja nivelten ongelmien tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Naprapatia on manuaalista terapiaa, jota antavat myös kiropraktikot, osteopaatit ja tuki- ja liikuntaelimiin erikoistuneet fysioterapeutit.

Hoidon tavoitteena on normalisoida nivelten liikkuvuutta ja pehmytkudosten toimintaa

Lue lisää ammatista Naprapaatti

Naprapaatit työskentelevät pääsääntöisesti yrittäjinä. Työpaikkana on yleensä yksityisvastaanotto, lääkäriasema tai fysikaalinen hoitolaitos. Osa naprapaateista toimii terveydenhuollossa mm. kouluttajina tai konsultteina.

Kymenlaakson Ammattikoreakoulussa voi suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon naprapaatti (AMK).

Useimmat naprapaatit ovat opiskelleet Ruotsissa tai Yhdysvalloissa.

Tukholmassa on yksityinen Naprapathögskolan, jossa naprapaatin tutkinnon suorittaminen kestää neljä vuotta. Koulutus on kokoaikaista korkeakouluopiskelua, joka koostuu

Lue lisää ammatista Naprapaatti
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset