Optikko tekee näöntutkimuksia sekä kartoittaa ja sovittaa asiakkaalle sopivia silmä- ja piilolaseja sekä optisia apuvälineitä. Olennainen osa työtä on asiakkaan opastaminen silmälasien, piilolasien ja näönhuoltovälineiden käytössä. Työhön kuuluvat myös silmälasien huolto- ja korjaustyöt. Optikko toimii optisen alan liikkeessä työntekijänä tai yrittäjänä ja

Lue lisää ammatista Optikko

Optikko on näönhuollon ja näkemisen asiantuntija. Merkittävä osa työstä on näöntutkimusten tekemistä sekä sopivien silmälasien ja piilolasien määrittämistä asiakkaalle.

Näöntutkimuksen yhteydessä optikko keskustelee asiakkaan kanssa ja kartoittaa näkemisen ongelmia. Optikko tekee kysymysten ja tutkimustulosten perusteella päätelmän tutkittavan mahdollisesta

Lue lisää ammatista Optikko

Optikkoliike. Optisen alan palveluyksikkö. Terveydenhuollon ja työterveyshuollon yksiköt. Tutkimuslaitokset. Tukkuliikkeet.

 

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella optometriaa ja suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon optometristi (AMK).

Optikko voi erikoistua suorittamalla piilolasien määräämiseen ja sovittamiseen oikeuttavan lisäkoulutuksen peruskoulutuksensa jälkeen.

Toimiminen työterveyshuollon työnäkemisen asiantuntijana vaatii erillisen lisäkoulutuksen.

Op

Lue lisää ammatista Optikko
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Optikko tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 122 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Optikko

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 122 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset