🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Perhetyö on sosiaalihuoltolain mukaista sosiaalipalvelua. Perhetyön tarkoitus on ennaltaehkäistä perheiden ongelmatilanteita ja tukea perheiden omaa selviytymistä.Perhetyöntekijä ohjaa vanhempia, antaa heille neuvoja ja esimerkiksi arvioi heidän vanhemmuuttaan Ammatissa tarvitaan hyviä yhteistyö- ja keskustelutaitoja, positiivista asennetta,

Lue lisää ammatista Perhetyöntekijä

Perhetyöntekijä aloittaa työskentelyn palvelutarpeen arvioinnilla, jossa selvitetään perheen tilanne kokonaisvaltaisesti. Alussa käydään läpi vanhempien voimavaroja ja pohditaan asioita, joissa vanhempi tarvitsee tukea. 

Perhetyöntekijä voi esimerkiksi tukea perhettä päivärytmin muodostumisessa, lasten hoidossa ja kasvatuksesta, antaa tietoa

Lue lisää ammatista Perhetyöntekijä

Perhetekijät työskentelvät kunnallisissa palveluissa kuten neuvoloissa, varhaiskasvatuksessa tai kouluissa. Muita työpaikkoja voivat olla yksityiset yritykset.

Lähteet: THL.fi, Kyvyt.fi

Perhetyöntekijöillä pitää olla sosiaali- tai terveysalan AMK-tutkinto tai soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Pohjakoulutuksen lisäksi perhentyöntekijän pitää suorittaa perhetyön erikoistumisopinnot. Perhetyön erikoistumisopintoja voi suorittaa täydennyskoulutuksena. 

Lähde: Duunitori, THL.fi, Kyvyt.fi

* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Perhetyöntekijä tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 601 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 595 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 787 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Perhetyöntekijä

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 601 EUR
  • 2 595 EUR
  • 2 787 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset