🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Ravitsemusterapeutti antaa ravitsemusneuvontaa sekä suunnittelee potilaille tai asiakkaille yksilöllisiä ruokavalioita ja seuraa niiden toteutusta. Ravitsemusterapeutit työskentelevät mm. terveyskeskuksissa ja sairaaloissa sekä tutkijoina yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa sekä tuotekehitys- ja markkinointitehtävissä elintarvike- ja lääketeollisuudessa.

Lue lisää ammatista Ravitsemusterapeutti

Ravitsemusterapeutti työskentelee laaja-alaisesti ihmisen ravitsemuksen parissa. Hän antaa ravitsemusneuvontaa sekä suunnittelee potilaille tai asiakkaille yksilöllisiä ruokavalioita ja seuraa niiden toteutusta. Terveydenhuollossa toimivien ravitsemusterapeuttien työhön kuuluu lisäksi eri sairauksien vaatimat ravitsemushoidot.

Ravitsemusterapeutin

Lue lisää ammatista Ravitsemusterapeutti

Ravitsemusterapeutteja työskentelee terveyskeskusten, sairaaloiden, kuntoutuslaitosten, lääkäriasemien ja työterveyshuollon ravitsemusterapeutteina.

Ravitsemusasiantuntijoita työskentelee myös tutkimustyössä yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa sekä elintarvike- ja lääketeollisuudessa tuotekehitys- ja markkinointitehtävissä.

He voivat työskennellä myös

Lue lisää ammatista Ravitsemusterapeutti

Ravitsemisterapeutit ovat suorittaneet ravitsemustieteen ylemmän korkeakoulututkinnon yliopistossa.

Ravitsemustiedettä voi opiskella Helsingin yliopistossa ja Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa. Itä-Suomen yliopistossa voi suorittaa terveystieteiden maisterin (TtM) tutkinnon ja Helsingin yliopistossa elintarviketieteiden maisterin (ETM) tutkinnon.

Elintarviketi

Lue lisää ammatista Ravitsemusterapeutti
* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Ravitsemusterapeutti tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
3 610 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Ravitsemusterapeutti

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 3 610 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset