🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Sorvaaja on sorvin käyttöön erikoistunut koneistaja, joka valmistaa erilaisia metallikappaleita kuten esimerkiksi akseleita, kiekkoja, ruuveja ja holkkeja käsikäyttöisin ja ohjelmoitavin sorvein. Sorvaajat työskentelevät tyypillisesti metallituotteita valmistavissa konepajoissa tai kone- ja moottorikorjaamoissa. Ammatti edellyttää työstötekniikan hallintaa,

Lue lisää ammatista Sorvaaja

Kone- ja metallituoteteollisuudessa työskentelevä sorvaaja on sorvin käyttöön erikoistunut koneistaja. Sorvaus kuuluu lastuaviin työstömenetelmiin. Sorvaamalla valmistetaan erilaisia pyörähdyskappaleita, kuten akseleita, kiekkoja, ruuveja tai holkkeja, joilla on ympyrän muotoinen poikkileikkaus.

Sorvaaja valmistaa yksittäiskappaleet käsikäyttöisellä sorvilla

Lue lisää ammatista Sorvaaja

Kone- ja metallituoteteollisuuden yritykset, kuten konepajat, verstaat ja korjaamot. Työpaikkoja on myös muilla teollisuuden aloilla.

 

Toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa voi suorittaa kone- ja metallialan perustutkinnon. Tutkinnon voi suorittaa myös oppisopimuksella sekä aikuiskoulutuksessa näyttötutkintona.

Näyttötutkintoina voidaan suorittaa ammattitaidon kartuttua myös koneistajan ammattitutkinto sekä koneistajamestarin erikoisammattitutkinto.

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset