🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Suuhygienistin tehtäviin kuuluvat mm. hammaskiven poisto, hampaiden pinnoitus ja fluorikäsittelyt. Hän myös ohjaa ja opastaa asiakkaita suun itsehoitoon. Suuhygienisti voi työskennellä esimerkiksi terveyskeskuksen hammashoitolassa, yksityisellä hammaslääkäriasemalla tai omalla vastaanotolla. Ammatissa tarvitaan kykyä itsenäiseen työskentelyyn, hyvää

Lue lisää ammatista Suuhygienisti

Suuhygienistin työn tavoitteena on asiakkaan hyvinvoinnin edistäminen, suu- ja hammassairauksien parantaminen sekä niiden ennaltaehkäisy ja vähentäminen. Työn osa-alueita ovat mm. terveyttä edistävä neuvonta ja kliininen hoitotyö.

Suuhygienisti kartoittaa ja seuraa asiakkaan suun terveydentilaa ja määrittää osaltaan hoidon tarpeen ja tekee hoitosuunnitelman.

Lue lisää ammatista Suuhygienisti

Suuhygienistejä työskentelee terveyskeskusten hammashoitoloissa, sairaaloissa, muissa hoitolaitoksissa sekä yksityisillä hammaslääkäriasemilla sekä yrittäjinä omilla vastaanotoillaan.

Myös alan laitteita, tarveaineita ja välineitä valmistavat ja markkinoivat yritykset tarjoavat töitä suuhygienisteille mm. messuilla ja erilaissa projektiluonteisissa

Lue lisää ammatista Suuhygienisti

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella suun terveydenhuoltoa ja suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon suuhygienisti (AMK).

 * Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Suuhygienisti tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 908 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 905 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
3 046 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Suuhygienisti

Nyt näytetään: Miehet ja naiset
  • 2 908 EUR
  • 2 905 EUR
  • 3 046 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset