🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Toimintaterapeutti on kuntoutusalan ammattilainen. Toimintaterapialla tuetaan asiakkaan päivittäistä elämää. Toimintaterapeutit työskentelevät sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kuntoutuksen eri alueilla, opetustoimessa, järjestöissä ja ammatinharjoittajina. Ammatissa tarvitaan terapiataitoja, pitkäjännitteisyyttä ja kärsivällisyyttä sekä

Lue lisää ammatista Toimintaterapeutti

Toimintaterapia on asiakaslähtöistä kuntoutusta. Toimintaterapiassa asiakas on oman elämänsä asiantuntija ja toimintaterapeutti on terapeuttisen toiminnan asiantuntija. Toimintaterapian käsityksen mukaan ihminen voi vaikuttaa tulevaisuuteensa, terveyteensä ja hyvinvointiinsa valintojensa ja toimintansa kautta.

Toimintaterapialla tuetaan asiakkaan

Lue lisää ammatista Toimintaterapeutti

Toimintaterapeutteja työskentelee sairaaloissa, hoito- ja kuntoutuslaitoksissa, terveyskeskuksissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa, erityiskouluissa, vammaisjärjestöissä ja työklinikoilla. Heitä toimii myös ammatinharjoittajina / yrittäjinä.

Ammattikorkeakouluissa voi opiskella toimintaterapiaa ja suorittaa sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinnon toimintaterapeutti (AMK).

Toimintaterapeutit voivat jatkaa opintojaan Jyväskylän yliopistossa terveystieteiden maisteriksi, lisensiaatiksi ja tohtoriksi pääaineena toimintaterapia.* Tekstilähde: Ammattinetti, ellei muutoin mainita

Kuinka paljon Toimintaterapeutti tienaa?

Keskipalkka (miehet ja naiset):
2 807 EUR
kuukaudessa
Naisten keskipalkka:
2 807 EUR
kuukaudessa
Miesten keskipalkka:
2 779 EUR
kuukaudessa
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022

Palkka samankaltaisille töille kuin Toimintaterapeutti

Nyt näytetään: Miehet ja naiset

Valtiosektorilla palkka on 6% korkeampi kuin kunnallisella sektorilla
  • 2 807 EUR
  • 2 985 EUR
  • 2 807 EUR
  • 2 779 EUR
* Tilastolähde: Tilastokeskus 2022
Mainokset