Vanhustyön lähihoitajakoulutus oppisopimuksella

05 maalis 2014
KYSYMYS
Hei! olisin halunnut tietää oppisopimuskoulutuksesta vanhuspalvelussa jliikunnallisessa ja muussa toimintaa tukevissa palveluissa. Minulta loppuu työt nykyisessä paikassa ja haluaisin tietoja tästä alasta jos vaikka sirtyisi kokonaan uusille urille. T. Hilkka Lehikoinen.

Vastaus

05 maalis 2014

Hei!

Mieleeni tuli ensimmäisenä, että voisitkohan olla kiinnostunut suorittamaanesimerkiksi  vanhustyön lähihoitajakoulutuksen? Vanhustyöhön suuntautunut lähihoitaja työskentelee juuri vanhustyön eri sektoreilla muun muassa kotihoidossa, avohoidossa ja sairaaloissa. Työ on vanhuksen itsenäisen selviytymisen tukemista ja huolenpitämistä, hoitoa ja hoivaa. 

Kodinhoidossa tehtävänä on huolehtia vanhusten perushoidosta ja arkipäivän askareista sekä avustaa asioinnissa kodin ulkopuolella. Laitoksessa lähihoitaja huolehtii vanhusten perushoidosta sekä virikkeiden järjestämisestä.

Toinen vaihtoehto voisi olla suorittaa esimerkiksi liikunnanohjauksen perustutkinto tai rinnastaa lähihoitajaopintoihin terveysliikunnan opintoja.

Oppisopimusasioissa kannattaa aina ensin olla yhteydessä siihen oppilaitokseen, jossa olisit kiinnostunut suorittamaan kyseisen tutkinnon tai tiedustella oppisopimusmahdollisuuksista työ- ja elinkeinotoimistosta.

Lyhyesti noin muuten oppisopimuksesta. Oppisopimuksella tarkoitetaan oppisopimustoimistojen rahoittamia työn ohessa suoritettavia ammatillisia opintoja. Alan oppilaitokset antavat tietopuolista opetusta ja koulutus tähtää perus-, ammatti- tai erikoisammattitutkintoon. Jokainen oppisopimus suunnitellaan erikseen yrityksen ja opiskelijan tarpeet huomioiden. Oppisopimukset tehdään opetusministeriön alaisissa kuntien oppisopimustoimistoissa, ja edellytyksenä on, että opiskelija itse hankkii oppisopimustyöpaikan.

Terveisin, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi