🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Oikeustieteelliseen Ruotsiin

04 marras 2015
KYSYMYS
Hei! Olen miettinyt hakemista Ruotsiin lukemaan oikeustiedettä, mutta sinne pääsyvaatimuksena on historia A tai historia 1a+b enkä ole saanut mistään tietoa mitä tämä tarkoittaa suomeksi. En ole kirjoittanut historiaa mutta täyttäisivätkö avoimen yliopiston historian opinnot pääsyvaatimuksen ja kuinka hyvät arvosanat minulla pitäisi olla noista opinnoista? Entä kuinka monta kurssia minun tulisi suorittaa että pääsyvaatimukset täyttyisivät? Lähimmässä avoimessa yliopistossa historian kursseja on 5. Kiitos!

Vastaus

04 marras 2015

Hei,

Kiitos yhteydenotostasi Studentum.fi:hin!

Todennäköisesti tuo tarkoittaa sitä, että historian arvosanasi tulee olla ruotsin arvosteluasteikolla tasoa A tai 1a+b. Pystyt muuntamaan suomalaiset arvosanasi tällä laskurilla vastaamaan ruotsalaisten arvosanojen pistemääriä.

Kun saat jonkun tietyn pistemäärän arvosanastasi, pystyt muuttamaan sen "kirjain"-arvosanaksi seuraavan taulukon mukaisesti:

A – 20
B – 17,5
C – 15
D – 12,5
E – 10
F – 0

Eli kun täytät laskuria, laitat minimiarvoksi Suomen alimman arvosanan (4) ja maksimiarvoksi ylimmän (10). Alimpaan kenttään voit syöttää oman arvosanasi, ja näin saat luvun, joka se on ruotsalaiseksi arvosanaksi muunnettuna. Lukua vastaava kirjainversio sen sijaan löytyy ylhäältä.

En osaa sanoa, voiko avoimessa yliopistossa suoritettuja kursseja hyväksilukea tuossa tapauksessa. Ruotsalaisten yliopistojen sivuilla puhutaan pääosin toisen asteen koulutuksen arvosanoista, eli lukioarvosanoista, joten mieluummin suosittelisin käymään puuttuvat lukiokurssit esimerkiksi iltalukiossa. Laskurin mukaan näistä pitäisi saada arvosanat 9-10. 

Suosittelen kuitenkin aina viime kädessä soittamaan haluamaasi yliopistoon Ruotsiin ja kysymään heiltä varmat vastaukset historian kursseihin liittyen. 

Oikein paljon onnea hakuprosessiin!

Terkuin,
Emilia
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi