Lääkealan monimuotokouluts aikuiskoulutuksena

14 maalis 2016
KYSYMYS
Hei, minä valmistuin keväällä 2015 laboranniksi (tekniikan puolella ) ja aion opiskella lääkealalla. Voiko opiskella etänä tai oppisopimuksella? Kiitos.

Vastaus

14 maalis 2016

Hei!

Etäopiskelumahdollisuuksia lääkealan perusopinnoille tarjoavat Savon aikuis- ja ammattiopisto Kuopiossa sekä Stadin aikuisopisto Helsingissä. Oppisopimuksella olevia vaihtoehtoja en valitettavasti suoraan löytänyt. 

Savon aikuis- ja ammattiopistossa  lääkealan perustutkinto suoritetaan näyttötutkintona, jolloin tutkinnon perusteissa vaadittu osaaminen osoitetaan tutkinnon osa kerrallaan aidoissa työtilanteissa järjestettävissä tutkintotilaisuuksissa.Koulutuksen kesto määräytyy aikaisemman koulutuksen ja työkokemuksen perusteella henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Yleisimmin tutkinnon suorittamiseen menee noin kaksi vuotta. 

Koulutus on suunnattu aikuisille, joilla on peruskoulu- tai ylioppilastutkinto. Kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa otetaan huomioon opiskelijan aikaisempi työkokemus ja koulutus. Opinnot järjestetään monimuotokoulutuksena eli kannattaa tiedustella Savon aikuis- ja ammattiopistosta tarkemmin mahdollisuuksia etäopintoihin.

Stadin aikuisopistossa lääketeknikon koulutuksen laajuus on 120 opintoviikkoa ja sen suorittaminen kestää noin kaksi vuotta. Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jonka perusteella opintojen suorittaminen määräytyy. Lääkealan aikuiskoulutuksessa opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena. Ensimmäisen lukukauden teoriaopinnot suoritetaan lähi- ja etäopetuksena. Muina lukukausina noin puolet opetuksesta on työssä oppimista lääkealan työpaikoilla ja noin puolet lähiopetuksessa toteutettavia teoriaopintoja.

Onnea opintoihisi  lääkealalla!

Ystävällisin terveisin,

Heini, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi