🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Ulkomaisesta lukiosta Suomeen yliopistoon

09 marras 2017
KYSYMYS
Hei! Olisi pientä kysyttävää yliopistoon menemisestä.
Käyn nyt viimeistä vuotta lukiota espanjassa, koulu loppuu toukokuun lopussa ja kirjoitukset olisivat sitten kesäkuussa. Olisi tarkoitus tulla opiskelemaan valtiotieteitä, politiikkaa, yms. suomeen sen jälkeen, mutta kun tutkin esimerkiksi Helsingin lukiota joka kovasti kiinnostaisi, luin että pääsykokeet olisivat kesäkuun alussa. Ja nyt en oikein tiedä mitä kuuluisi tehdä kun ei ole edes opoa joka ymmärtäisi suomen yliopistoista jonka kanssa tästä voisi puhua.

Vastaus

10 marras 2017

Hei,

Kiitos hyvästä kysymyksestäsi! Kiva kuulla, että tiedät jo mitä haluaisit tehdä lukion jälkeen. Tarkoitat varmaankin Helsingin yliopistoa? Suosittelen ottamaan yhteyttä Helsingin yliopiston hakijapalveluihin, yhteystiedot löytyvät heidän verkkosivuiltaan. Voit lähettää sahköpostia tai soittaa.

Uskoisin, että pystyt hakemaan Helsingin yliopistoon, vaikka kirjoituksesi ovat vielä kesken haku- ja pääsykoeaikana. Ainut ongelma voi olla se, että kirjoituksesi ja pääsykokeet osuvat samoille päiville. Ota kuitenkin yhteyttä suoraan Helsingin yliopistoon ja kysele heiltä lisätietoja hakemiseen liittyen, uskon että heillä on paras tietämys tähän asiaan.

Paljon tsemppiä kirjoituksiin ja hakuasioiden selvittelyyn!

Terkuin Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi