🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia »

Ammattikoulusta oikikseen

14 marras 2017
KYSYMYS
Hei!
Olen kiinnostunut menemään yliopistoon oikikseen. Minulla on ammattikoulu pohja. Onko paljon vaikeampi päästä kun lukio pohjalla? Mistä saa pääsykoemateriaalit parhaiten? Olen koittanut etsiä tietoa netistä, mutta tuntuu olevan jotenkin sekavasti kerrottuna pääsykoemateriaaleista.

Vastaus

16 marras 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi :) Ammattikoulu antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluihin, eli ammattikoulupohjalta voit hyvin hakea oikikseen!

Oikeustiedettä voit opiskella Helsingin, Vaasan, Turun, Itä-Suomen ja Lapin yliopistoissa. Oikeustieteellisen alan yhteisvalinnassa vuonna 2018 ovat mukana Helsingin, Itä-Suomen, Lapin ja Turun yliopistot. Yliopistot käyttävät valinnassa yhteistä valintakoetta ja yhteisiä valintaperusteita. Osa opiskelijoista hyväksytään valintakokeen ja ylioppilastodistuksen yhteispisteiden perusteella ja osa pelkän valintakokeen perusteella. 

Ainut asia mihin ammattikoulupohja vaikuttaa, on se, että sinua ei voida valita yhteispisteiden perusteella, vaan pelkän valintakoemenestyksen perusteella. Oikeustieteelliseen pääsy vaatii kuitenkin aina onnistumista valintakokeessa, joten ammattikoulupohja ei vaikeuta pääsyäsi mielestäni ollenkaan.

Pääsykoemateriaalit julkaistaan 11.4.2018 ja valintakoepäivä on 15.5.2018. Pääsykoemateriaalien julkaisua kannattaa seurata oikeustieteet.fi-sivustolta. Pääsykokeisiin luettavat kirjat voi yleensä tilata yliopiston omasta kirjakaupasta tai verkosta.

Hurjasti tsemppiä pääsykokeisiin valmistautumiseen!

Terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi