Voiko psykologiaa opiskella etänä ja kuinka paljon?

14 marras 2017
KYSYMYS
Hei!

Haen opiskelemaan psykologiaa. Ajatuksena on hakea Jyväskylän tai Joensuun yliopistoon. Tämän seurauksena tulisi etäsuhde poikaystäväni kanssa. Minua kiinnostaisi tietää miten paljon psykologian opintoja pystyy suorittamaan etänä ja mahdollisesti asumaan toisella paikkakunnalla opintojen aikana? Eli miten paljon on läsnäolovelvollisuutta?

Kiitos vastauksesta!

Vastaus

15 marras 2017

Hei,

Kiitos kysymyksestäsi! Kiva kuulla, että olet löytänyt sinua kiinnostavan opiskelualan :)

Yliopisto-opiskelu on yleisesti itsenäisempää kuin esimerkiksi ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeassa tai lukiossa opiskelu. Luentoja ei yliopistossa välttämättä ole joka päivä, eivätkä ne aina ole pakollisia. Monesti vain tentit ja erilaiset pienryhmäseminaarit vaativat opiskelijan läsnäoloa. Etäopiskelumahdollisuudet vaihtelevat kuitenkin alasta ja kurssista riippuen.

Suosittelen sinua olemaan yhteydessä sinua kiinnostavien yliopistojen hakutoimistoihin, kyselemään heiltä lisätietoja ja tarvittaessa ohjaamaan kysymyksesi oikealle henkilölle. Lisäksi voit tutustua yliopistojen opinto-oppaisiin mikäli pääset niihin käsiksi ilman yliopiston tunnuksia. Opinto-oppaat esittelevät kunkin oppiaineen kurssitarjontaa ja niistä saa käsityksen kurssien sisällöistä ja siitä, mitä kurssien suorittaminen vaatii.

Itä-Suomen avoimessa yliopistossa voi myös suorittaa psykologian perus- ja aineopinnot kokonaan etänä. Avoimessa yliopistossa opiskelu maksaa yleensä 10e/opintopiste eikä siihen voi saada opintotukea, mutta avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot voidaan hyväksilukea yliopistotutkintoon.

Paljon tsemppiä hakuun!

Terveisin,
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi