Kaksoistutkinnon vaihtaminen pelkkään lukioon

28 touko 2018
KYSYMYS
Hain yhteishauissa kaksoistutkinnolla alalle, jota nyt myöhemmin olen alkanut katua. Olen melko varma, että saan paikan, ja aloinkin miettiä, olisikohan mahdollista ennen koulujen alkua vaihtaa kaksoistutkinto pelkkään lukioon? Tai esimerkiksi vaihtaa kaksoistutkinnon alaa tmv.? Olen myös harkinnut Valmaa tai kymppiluokkaa, mutta minun päälle ysin keskiarvolla tuntuisi turhalta mennä sinne.

Vastaus

28 touko 2018

Moikka ja kiitos kysymyksestä!

Sinun ei tietenkään ole pakko vastaanottaa opiskelupaikkaa, mutta se ei välttämättä ole parhain vaihtoehto. Kaksoistutkinnon voi myös jättää kesken ja siirtyä suorittamaan vain toisen tutkinnoista kokonaisuudessaan. Lukioon siirtyminen lienee osaltasi helppoa, koska sinulla on noinkin hyvä keskiarvo.

Kaksoistutkinnon alaa voi olla melko hankala vaihtaa nyt, kun yhteishaku on jo ohi ja päätökset opiskelupaikoistakin tulevat kohta. Voit tietysti ottaa opiskelupaikan vastaan, ja pohtia sitten syksyllä vaihtoehtoja uuden koulusi opon kanssa yhdessä.

Vapaita paikkoja niin lukioon kuin kymppiluokalle tai Valmaan voi etsiä yhteishaun jälkeen lisähaun alkaessa Opintopolusta tai oppilaitosten omilta sivuilta. Nämä paikat on käytännössä tarkoitettu niille, jotka jäivät varsinaisessa yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa.

Suosittelen kuitenkin juttelemaan nykyisen koulusi opon kanssa asiasta, sillä hän osaa varmasti auttaa parhaiten tilanteessasi.

Ystävällisin terveisin,

Aino, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi