Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opinnot rinnakkain?

30 huhti 2019
KYSYMYS
Hei!
Opiskelen tällä hetkellä yliopistossa ensimmäistä vuotta (IT-ala) luokiopohjalla (otin paikan vastaan keväällä 2018). Nyt kuitenkin kiinnostaisi AMKissa aivan toisenlainen ala (sosiaaliala, kiinnostanut jo pidemään eikä siis mikään äkillinen päähänpisto). Kyseistä AMK alaa on syksyn haussa vain monimuotona haluamassani koulussa (en siis halua/voi muuttaa opiskelujen perässä muualle).

1. Onhan minun mahdollista hakea kyseiseen koulutukseen vaikka se onkin monimuotona (ymmärtääkseni kyllä)?
2. Jos nyt syksyllä hakisin ja pääsisin AMKiin, olisiko minun kuitenkin mahdollista olla myös yliopistolla kirjoilla ja suorittaa yksittäisiä kursseja yliopistolla samalla kun opiskelisin AMKissa?
3. Jos kohta 2 onnistuu, millaisia maksuja pitää opiskelusta maksaa (kun esimerkiksi yliopistolla pitää maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu)? Tai onko pelkässä AMKissa ylipäätään mitään vastaavia maksuja kuin ylioppilaskunnan jäsenmaksu?
4. Jos pääsisin AMKin monimuotoon, olisiko jossain vaiheessa mitään mahdollisuutta siirtyä päiväopintoihin (päiväopintojen aikaan tuskin suorittelisin yliopistolla mitään)?

Kiitos jo etukäteen! :)

Vastaus

30 huhti 2019

Hei!

Kiitos kysymyksestä :)

Voit hakea ja vastaanottaa paikan, kunhan yhden korkeakoulupaikan säännös toteutuu, eli voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. 

"Sinulla voi olla useampi tutkinnonsuoritusoikeus eli paikka tutkintoon johtavassa koulutuksessa, mutta opiskelupaikat pitää ottaa vastaan eri lukukausina." (Lähde: Opintopolku)

Vastauksena 3. kysymykseen: ammattikorkeakoulussa on opiskelijakunta, mutta samanlaista pakollista jäsenmaksua kuin yliopistolla ei ammattikorkeakoulussa ole. 

Monimuotototeutuksesta päiväopintoihin siirtymisestä kannattaa kysyä esimerkiksi koulutuspäälliköltä tai koulutusvastaavalta, he osaavat parhaiten kertoa, mitä siirto vaatii.

Toivottavasti vastauksesta oli hyötyä. Onnea nykyisiin ja tuleviin opintoihin!

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi