Tradenomin tutkinnon jälkeen kauppatieteiden maisteriksi

03 touko 2019
KYSYMYS
Opiskelen tradenomiksi (tietojenkäsittely). Olen myös miettinyt jatko-opintoja ammattikorkean jälkeen. Pystyykö millä tahansa tradenomin tutkinnolla hakea siis kauppatieteen maisterivaiheeseen ja mihinkä tahansa pääaineeseen, kunhan vaan tutkintona on amk:sta tradenomi?

Vastaus

03 touko 2019

Hei ja kiitos kysymyksestä!

Esimerkiksi Oulun yliopiston laskentatoimen maisteriohjelman vuoden 2019 kevään valintaperusteissa mainittiin, että suoritetun tradenomitutkinnon pitäisi olla laskentatoimen tai taloushallinnon alalta. Toisissa (eri yliopistojen) maisteriohjelmissa taas kriteerinä mainittiin usein tradenomitutkinto, joka on soveltuva suhteessa haettavaan maisteriopintosuuntaan (soveltuvalla korkeakoulututkinnolla tarkoitetaan sellaista tutkintoa, joka on samalta tai läheiseltä alalta kuin haettu pääaine ja sen opinnot yhdessä täydentävien opintojen kanssa antavat riittävät edellytykset maisteritutkinnon suorittamiseen). Lähde: Opintopolku

Kannattaa vielä tarkistaa vaatimukset juuri sinua kiinnostavan oppilaitoksen/hakukohteen sivuilta tai Opintopolusta. Koulutuksen kuvauksen lisäksi siellä on usein listattuna kyseisen koulutuksen valintaperusteita.

Mikäli kiinnostuksen kohteena on nimenomaan kauppatieteen maisterin tutkinto (tietojenkäsittelyn alalta voi yliopistosta valmistua myös filosofian maisteriksi), seuraavat ohjelmat voisivat sopia tietojenkäsittelyalan tradenomille:

  • Tietojärjestelmätieteen maisteriohjelma, kauppatieteiden maisteri (Jyväskylän yliopisto)
  • Tietojärjestelmätiede, kauppatieteiden maisteri (Vaasan yliopisto)

Toivottavasti vastauksesta oli edes hieman apua. Onnea opintoihin, nykyisiin ja tuleviin! 

Ystävällisin terveisin,

Marija, Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi