Yhden opiskelupaikan sääntö

14 kesä 2010
KYSYMYS
Hei,

Opiskelen tällä hetkellä ammattikorkeakoulussa. Aloitin opiskeluni syksyllä 2009. Olen nyt hakenut yliopistoon. Jos pääsen yliopistoon, voinko ottaa vastaan opiskelupaikan? Miksi tällainen yhden korkeakoulupaikan sääntö on ylipäänsä olemassa?

-Aaro

Vastaus

28 elo 2019

Moi Aaro,

Sääntö on olemassa, koska sen avulla halutaan varmistaa mahdollisimman monen hakijan pääseminen haluamaansa koulutukseen. Syksystä 2010 alkaen (1.elokuuta)  yhden paikan säännös muuttuu lukukausikohtaiseksi eli opiskelijaksi hyväksytty voi ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan saman lukukauden aikana alkavista opinnoista. Toisin sanoen säännös ei estä ottamasta vastaan toista korkeakoulututkintoon johtavaa opiskelupaikkaa jonain muuna lukukautena alkavasta koulutuksesta.

Yhden korkeakoulupaikan säännös rajoittaa korkeakoulupaikan vastaanottamista ainoastaan samana lukuvuonna. Eli, voit ottaa vastaan korkeakoulupaikan sekä keväällä 2010 että syksyllä 2010 alkavista koulutuksista. Kyseessä ovat eri lukuvuosina alkavat koulutukset.

Onnea opintoihisi!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi