Englannin kieli

25 huhti 2011
KYSYMYS
Hei,

Olen tällä hetkellä lukiossa viimeistä vuotta ja olen miettinyt mennä ulkomaille opiskelemaan, mutta englanninkielen taitoni on aika heikko. Haluaisin kuitenkin oppia englannin kieltä ja opiskella englanninkielisessä koulussa. Lempiaineeni koulussa on historia ja politiikkakin kiinnostaa minua. Haluisin kysyä mihin voisin päästä opiskelemaan ilmaiseksi englannin kieltä sekä päästä lukiotodistuksella korkeakouluun tai yliopistoon. Kanada, Yhdysvallat ja Australia kiinnostavat minua eniten. Kiitos!?

Vastaus

28 elo 2019

Hei,

Ehdit vielä panostamaan englannin kielen taitoosi viimeisenä lukiovuotena. Lukio on mainio paikka petrata kielitaitoasi! Voit tehdä kirjan lisätehtäviä ja laajentaa kielitaitoasi kaikin mahdollisin tavoin.

Voit hakea Suomeen tai ulkomaille opiskelemaan historiaa, politiikkaa tai englannin kieltä. Voit hakea myös suomalaiseen yliopistoon ja hakea myöhemmin vaihto-oppilaaksi englanninkieliseen maahan vuodeksi. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa lukukausimaksuja. Vaihto-ohjelmat Euroopan ulkopuolelle, mm. Yhdysvaltoihin voi maksaa. Esim. ISEP-vaihto-ohjelma voi maksaa 2000 euroa lukukaudelta, mikä on kuitenkin koulun omia lukukausimaksuja edullisempi. Erasmus-ohjelmalla pääset kuitenkin käytännössä ilmaiseksi opiskelemaan Iso-Britanniaan yhdeksi lukukaudeksi tai -vuodeksi.

Hakiessasi yliopistoon Suomessa sinun tulee panostaa erittäin paljon pääsykokeisiin ja petrata myös äidinkielen taitoja, sillä opiskelupaikoista on kova kilpailu. Halutessasi voit osallistua myös valmennuskurssille. Valmennuskursseja löydät myös Studentumin hakukoneelta.

Ulkomaille on helpompi päästä yliopistoon, sillä usein opiskelupaikan saa pelkällä ylioppilastodistuksella. Englanninkielisiin maihin saatetaan vaatia kuitenkin todistus englanninkielen taidosta esim. suoritetun kielitestin, kuten TOEFL-testin muodossa. Testejä tehdään Suomessa ainakin Helsingissä. Voit kysyä CIMOsta lisää testeistä. Opiskelu ulkomailla maksaa kuitenkin lähes poikkeuksetta lähtiessäsi suorittamaan koko tutkintoa ulkomaille. Tosin esim. Englannissa voit päästä suorittamaan kandidaatin tutkintoa edullisesti. Löydät oppilaitoksia ulkomailla myös hakukoneeltamme.

Voit kuitenkin hakea stipendejä opintoihin ulkomaille, jolloin säästät huomattavasti lukukausimaksuissa. Stipendejä voi yleensä hakea kuitenkin vain vuodeksi kerrallaan, mutta voit saada useampia stipendejä peräkkäin, jolloin saat katettua lukukausimaksut. Voit myös kysäistä esim. KILROY Educationilta opinnoista ja rahoituksesta ulkomailla, sillä he edustavat useita oppilaitoksia ulkomailla ja avustavat hakemisessa.

Perehdy rauhassa yliopistojen tarjontaan, hakuvaatimuksiin ja maksuihin sekä rahoitukseen. Onnea opiskelupaikan löytymiseen!

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi