Tukholman yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä

23 syys 2020
KYSYMYS
Hei!

Haluaisin hakea Tukholman yliopistoon opiskelemaan kauppatieteitä kansainväliseen kandidaattiohjelmaan. Minun lukion päättötodistuksen keskiarvo on kaikista aineista 8,1 ja ylioppilaskirjoituksissa kirjoitin yhteiskuntaoppi E, äidinkieli M, terveystieto M, pitkä matikka C ja pitkä englanti C. Onko minun arvosanoilla mahdollista päästä opiskelemaan?

Vastaus

23 syys 2020

Hei,

Kiitos viestistäsi!

Ruotsissa opiskelu on monen haaveena ja useat suomalaiset hakevatkin vuosittain Ruotsiin opiskelemaan. Hakuprosessi on varsin suoraviivainen ja helppo. Haku tapahtuu lukion päättötodistuksen ja ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella eikä pääsykoetta useinkaan ole.

Päättötodistuksesta huomioidaan kaikkien aineiden keskiarvo ja ylioppilastodistuksen arvosanat pisteytetään tietyn kaavan perusteella. Oman suuntaa-antavan pistearvonsa voi laskea Antagning.se:n sivuilta löytyvällä ohjeistuksella. Jos tästä ei ole apua, kannattaa kääntyä sen yliopiston puoleen, jonne suunnittelee hakevansa opiskelemaan.

Jos todistusvalinta ei ole itselle suosiollinen, hakea voi myös suorittamalla yleisen korkeakouluvalmiutta mittaavan kokeen (Högskoleprov). Tällöin voi hakea korkeakoulukiintiössä.

Lue lisää aiheesta tästä artikkelista: Miten ja milloin Ruotsiin voi hakea opiskelemaan?

Lisätietoja voit etsiä myös studentum.se:n verkkosivuilta.

Tsemppiä hakuprosessiin!

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi