Kokin jatkokoulutus

05 loka 2011
KYSYMYS
Mitä eroa on apukokilla, keittiömestarilla, pääkokilla jne. eli mikä on kokin "jatkokoulutustasot"? Missä järjestyksessä ne menevät?

Vastaus

28 elo 2019

Kokki on suorittanut hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
Tästä voi jatkaa opintojaan joko suorittamalla ammatti- ja erikoisammattitutkintoja ammatillisissa oppilaitoksissa tai kouluttautumalla keittiömestariksi ammattikorkeakoulussa.

Keittiömestari on ravintolakeittiön esimiehen ammattinimike ja taustalla voi olla esimerkiksi ruoanvalmistukseen suuntautuneen restonomin amk-tutkinto.

Ravintola- ja cateringalan ammattitutkintoja:

Ravintola- ja cateringalan erikoisammattitutkintoja:

  • Dieettikokin eat
  • Hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimiehen eat
  • Ruokamestarin eat

Näin ollen kokin jatkokouluksia ei voi mielestäni asettaa järjestykseen. Poikkeuksena on keittiömestari, joka on esimiestehtävissä.

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi