Sivuston käyttötapa: Mobiili

Kokin jatkokoulutus

05 loka 2011
KYSYMYS
Mitä eroa on apukokilla, keittiömestarilla, pääkokilla jne. eli mikä on kokin "jatkokoulutustasot"? Missä järjestyksessä ne menevät?

Vastaus

Kokki on suorittanut hotelli-, ravintola- ja catering-alan perustutkinnon.
Tästä voi jatkaa opintojaan joko suorittamalla ammatti- ja erikoisammattitutkintoja ammatillisissa oppilaitoksissa tai kouluttautumalla keittiömestariksi ammattikorkeakoulussa.

Keittiömestari on ravintolakeittiön esimiehen ammattinimike ja taustalla voi olla esimerkiksi ruoanvalmistukseen suuntautuneen restonomin amk-tutkinto.

Ravintola- ja cateringalan ammattitutkintoja:

Ravintola- ja cateringalan erikoisammattitutkintoja:

  • Dieettikokin eat
  • Hotelli-, ravintola- ja suurtalousesimiehen eat
  • Ruokamestarin eat

Näin ollen kokin jatkokouluksia ei voi mielestäni asettaa järjestykseen. Poikkeuksena on keittiömestari, joka on esimiestehtävissä.

Tilaa uutiskirje
Tilaa kuukausittain ilmestyvä uutiskirjeemme, niin saat ajankohtaista tietoa koulutusmaailmasta ja hakuajoista.