Yhden korkeakoulupaikan säännös

07 marras 2022
KYSYMYS
Hei,
Olen suorittanut liiketalouden tradenomin opintoja noin puoleen väliin avoimen amk:n kautta ja nyt hain sisään monimuoto-opiskelijaksi opintopisteillä ja keskiarvolla ja odotan valintatuloksia. Olin ajatellut hakea myös IAT eli isännöinnin ammattitutkintoa opiskelemaan ja sitä järjestävä koulu ilmoitti, että en voi olla kirjoilla kahdessa oppilaitoksessa saman aikaisesti. Pitääkö tuollainen sääntö paikkaansa?
Olen ymmärtänyt ettei samassa yhteishaussa voi vastaanottaa esim kahta amk-paikka, mutta vaikka peräkkäisissä hauissa voi. Kuitenkin näillä kahdella haluamallani opinnoilla on eri aste kyseessä sekä eri haut, joten en ymmärrä miksi niitä ei voisi vastaanottaa kumpaakin.
AMK:n suorittaisin monimuotona eli virtuaalisena ja muutamilla iltaluennoilla ja IAT-koulutuksen työharjoitteluna isännöintitoimistossa ja 1-2pvä/kk lähiopiskeluna koululla päivällä eli ajallisesti eivät ole päälekkäin.
Kiitos!

Vastaus

16 marras 2022

Hei,

On olemassa yhden korkeakoulupaikan säännös, joka tarkoittaa, että voit ottaa vastaan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan. Säännös koskee yhteishaussa, erillishauissa kuin myös yliopistojen jatkotutkintohauissa saatuja opiskelupaikkoja. Sinulla voi olla useampi tutkinnonsuoritusoikeus eli paikka tutkintoon johtavassa koulutuksessa, mutta opiskelupaikat pitää ottaa vastaan eri lukukausina.

Yhden korkeakoulupaikan säännös koskee tosiaan vain korkeakouluja, joten ei pitäisi olla mitään estettä ottaa paikka vastaan myös ammattikoulusta ja opiskella samanaikaisesti ammattikorkeakoulussa. Suosittelen olemaan uudestaan yhteydessä oppilaitokseen, johon olit aikeissa hakea. Kuulostaa siltä, että kyseessä on nyt jokin väärinkäsitys. 

Ystävällisin terveisin,

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi