Koulukuraattorin ja sosiaalityöntekijän opinnot

14 maalis 2024
KYSYMYS
Hei, olen työskennellyt 15 vuotta kotitalousopettajana yläkoulussa. Ennen opettajaopintoja suoritin restonomin Amk-tutkinnon. Koulumaailman muuttuessa olen alkanut haaveilla koulukuraattorin tai sosiaalityöntekijän työstä. Millainen polku tällä taustalla olisi em. ammatteihin? Onnistuuko opinnot työn ohella monimuotona?

Vastaus

15 maalis 2024

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Jotta voit työskennellä laillistettuna sosiaalityöntekijänä, sinun tulee suorittaa yliopistossa maisterintutkinto sosiaalityö pääaineenasi tai vaihtoehtoisesti sisällyttää pääainetta vastaavat opinnot tutkintoon. Tutkinto on yliopistosta riippuen joko valtiotieteiden tai yhteiskuntatieteiden maisteri. Samalla tutkinnolla voit työskennellä myös koulukuraattorina.

Voit myös kouluttautua sosionomiksi ammattikorkeakoulussa, jolloin voit toimia sosiaaliohjaajana. Kouluttautumalla sosionomiksi voit myös toimia koulukuraattorina.

Jotta voit hakea valtiotieteiden/yhteiskuntatieteiden maisteriohjelmaan opiskelemaan sosiaalityötä, sinulla tulee olla jo pohjalla sosiaalityön opintoja (määrä riippuu yliopistosta). Sosionomiksi voit hakea ilman aikaisempia opintoja aiheesta.

Yleensä korkeakouluissa on mahdollisuus hyväksilukea aikaisempia opintoja, jos ne ovat linjassa tutkinnon osaamistavoitteiden kanssa. Myös muuta tutkintoon liittyvää osaamista voidaan tunnustaa osaksi tutkintoa joissakin tapauksissa.

Useissa korkeakouluissa opinnot järjestetään monimuotona ja jossain on myös mahdollisuus kokonaan etäopintoihin. Kannattaa ottaa yhteyttä sinua kiinnostavaan oppilaitokseen ja kysyä heiltä mahdollisuuksista suorittaa tutkintoa työn ohella.

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi