Opintojen hyväksiluku ammatillisessa koulutuksessa

26 maalis 2024
KYSYMYS
Hei. Olen käynyt merkonomin koulutuksen, ja olen nyt hakenut lähihoitajaksi. Saako siitä hyväksilukua lähihoitaja-alaan?

Vastaus

26 maalis 2024

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Valtioneuvoston asetuksessa ammatillisesta koulutuksesta sanotaan näin “Koulutuksen järjestäjän tulee tunnustaa ne opiskelijan suorittamat voimassa olevien ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon perusteiden mukaiset tutkinnon osat tai yhteisten tutkinnon osien osa-alueet sekä lukio-opinnot, korkeakouluopinnot tai muut toimivaltaisen viranomaisen arvioimat ja todentamat opinnot, jotka voidaan sisällyttää osaksi suoritettavaa tutkintoa siten kuin tutkinnon muodostumisesta pakollisten tutkinnon osien osalta tutkinnon perusteissa määrätään ja mitä valinnaisten tutkinnon osien osalta tutkinnon perusteissa mahdollistetaan ja henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa sovitaan.”

Tämän perusteella siis sanoisin, että merkonomin opintojasi voidaan hyväksilukea osaksi lähihoitajan tutkintoa, jos käydyt opinnot vain soveltuvat lähihoitajan opintoihin.

Kannattaa olla yhteydessä niihin oppilaitoksiin, joihin olet hakenut, ja kysyä asiaa heiltä. Oppilaitokset osaavat itse parhaiten vastata hyväksilukuun liittyviin kysymyksiin.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi