Opiskelukaupungin vaihtaminen

04 huhti 2024
KYSYMYS
Hei!
En ole varma onko tämä oikea paikka, jonne voi ottaa yhteyttä. Huomasin kuitenkin, että muut ihmiset ovat kysyneet teiltä kysymyksiä opiskeluun liittyen.

Korkeakoulujen yhteishaku päättyi eilen. Olisin halunnut vaihtaa ensimmäisen ja toisen hakutoiveeni toisin päin, mutta ymmärrän, ettei se ole enää mahdollista. Kun tulokset julkaistaan, onko tällöin enää mitään mahdollisuutta vaihtaa kaupunkia? Tai onko ensimmäisen vuoden aikana mahdollista vaihtaa opiskelukaupunkia? Itse olen käsittänyt, että tällainen kaupungin vaihtaminen siirtyisi suoraan seuraavaan vuoteen, jolloin kyseessä on siirtohaku. Olenko oikeassa tämän suhteen?

Vastaus

04 huhti 2024

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Et voi enää tässä vaiheessa vaihtaa hakutoiveiden järjestystä. Jos käy niin, että jäät varasijalle ensimmäiseen hakutoiveeseesi ja sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa toisena olevaan hakutoiveeseesi, voit ottaa paikan toisesta hakutoiveesta heti vastaan, jolloin ylempi eli ensimmäisenä oleva hakutoiveesi peruuntuu.

Siirtohaun kautta voit hakea siirtoa toiseen korkeakouluun. En löytänyt mitään yhtenäistä tietoa siitä, milloin on ensimmäinen mahdollisuus hakea siirtoa toiseen korkeakouluun. Yliopistoilla on yhteinen siirtohaku toukokuussa (joillakin yliopistoilla voi olla tämän lisäksi muukin oma hakuaika) ja ammattikorkeakoulut puolestaan itse määrittelevät hakuaikansa. Korkeakoulut voivat myös itse määritellä siirtohaun valintaperusteet. Kannattaa siis olla yhteydessä sinua kiinnostavaan oppilaitokseen, ja kysyä asiaa heiltä.

Ystävällisin terveisin

studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi