🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Opiskelupaikan vastaanottaminen kevään toisessa yhteishaussa

05 kesä 2024
KYSYMYS
Hei! Pikkusiskon puolesta kyselisin, että kuinka hänen kannattaa toimia. Hän ei päässyt todistuksella ensimmäiseen hakutoiveeseensa ja meni sitten tekemään pääsykokeen 2. hakutoiveeseensa. Opintopolussa näkyy, että hänet on sinne hyväksytty, jos ensimmäiseen ei häntä oteta. Häntä nyt kiinnostaisi enemmän 2. hakutoive, mutta miettii pitäisikö silti mennä tekemään 1. hakutoiveen pääsykoe. Millaisia seuraksia siitä on, jos ei mene tekemään tai menee tekemään?

Vastaus

05 kesä 2024

Hei ja kiitos kysymyksestäsi!

Jos siskosi menee tekemään 1. hakutoiveen valintakokeen ja saa heti tulosten valmistuttua opiskelupaikan, hän ei voi enää tulla hyväksytyksi alempiin hakutoiveisiinsa.

Jos siskosi ei mene tekemään valintakoetta, hän ei voi tulla hyväksytyksi 1. hakutoiveeseensa valintakokeen perusteella. Toki, kun kaikki valintatulokset ovat selvillä, hän voi tulla vielä hyväksytyksi varasijalta todistuksen perusteella.

Kun kevään toisen yhteishaun kaikki valintatulokset ovat valmistuneet, siskosi voi ottaa 2. hakutoiveen paikan vastaan, vaikka olisikin varasijalla ensimmäiseen hakutoiveeseensa. Tällöin hän voi päättää peruuntuuko ylempi hakutoive vai jääkö hän vielä varasijalle jonottamaan.

Voit lukea lisää opiskelupaikan vastaanottamisesta täällä.

Toivottavasti tästä oli apua siskollesi!

Ystävällisin terveisin

Aino, studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi