🌞 Kesän lisähaku kokoaa yhteen haussa olevia koulutuksia. Nappaa opiskelupaikka syksyksi 👉

Farmasian pääsykokeisiin valmistautuminen

23 heinä 2012
KYSYMYS
Hei, Ajattelin hakea keväällä farmasian koulutukseen helsingin yliopistoon. Lukiossa olen käynyt biologian, fysiikan ja kemian pakollisia kursseja ja kemia ei ole ollut vahvempia puoliani. Kuitenkin tavoitteena on käydä syksyllä kemian ja biologian pakolliset kurssit uudestaan iltalukiossa (haluaisin suorittaa muita kemian kurssejakin, mutta ei ole tarjolla niissä lukioissa, missä haluan) ja keväällä valmennuskurssia. Tuleenko pärjämään näillä suunnitelmilla (+sitkeällä opiskelulla) pääsykokeissa? Mitä asioita käydään läpi valmennuskursseilla ?

Vastaus

06 elo 2012

Hei,
vaikuttaa siltä, että olet valmistautunut tulevaan pääsykokeeseen erittäin päämäärätietoisesti. Asenne ratkaisee pääsykokeisiin lukiessa paljon. On hyvä muistaa, että kaikki pääsykokeisiin osallistuvat eivät aina ole valmistautuneet kunnolla, ja sinä saatat olla se parhaiten valmistautunut. Kaikkien on siis mahdollista päästä sisään. Jos ei tällä kertaa tärppää, ehkä jo seuraavalla kerralla on sinun vuorosi.

Kemia on toki tärkeässä osassa sekä farmasian pääsykokeessa että itse opinnoissa. Lukion kurssien jälkeen oma suhtautumisesi kemiaan on saattanut muuttua, ja saatat ymmärtää ja osata kemiaa enemmän kuin arvaatkaan. Tässäkin asiassa asenne on se tärkein ja ratkaisevin seikka. Jos jokin aine ei kiinnosta ollenkaan, on sitä kohtaan myös vaikea löytää opiskeluintoa.

Jos osaamistasosi mietityttää sinua, kannattaa poiketa yliopistojen internet-sivuilla tutkimassa edellisvuosien pääsykokeita, joista voit löytää tukea kemian opiskeluun. Useimmiten vanhojen pääsykokeiden selaaminen selkiinnyttää luku-urakkaa ja antaa realistisemman kuvan siitä, mitä pääsykokeessa saattaa olla edessä. Voit tutustua yliopistoihin, joissa voi opiskella farmasiaa, täältä.

Suunnittelemastasi valmennuskurssista sekä iltalukion kursseista on varmasti pääsykokeeseen lukiessasi paljon hyötyä. Löydät lisää tietoja valmennuskursseista ja niiden sisällöstä esimerkiksi täältä.

Toivottavasti vastauksesta oli hyötyä. Onnea ja tsemppiä pääsykokeeseen valmistautumiseen!

Terveisin
Studentum.fi

Apua opiskelupaikan valintaan?
Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kärryillä! Saat mm. tietoa hakuajoista ja vinkkejä opiskelupaikan valintaan.
koulutus.fi